Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 23:04

Για τον ερωτισμό μιλά στο Δημαρχείο ο Ν. Σιδέρης


sideris

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού διοργανώνει διάλεξη με τον Ψυχίατρο, Ψυχαναλυτή και Συγγραφέα, Νίκο Σιδέρη, στο αμφιθέατρο «Μ. Θεοδωράκης», στο πλαίσιο συμβουλευτικής ενημέρωσης κάθε ενδιαφερόμενου.

Η διάλεξη με θέμα «Ο ερωτισμός στην τέχνη: Γκόγια», θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου & ώρα 19:00. Είσοδος Ελεύθερη.

Ο ερωτισμός είναι η πρώτη πατρίδα κάθε ανθρώπου. Και οι μηχανές της ψυχής κινούνται πάντα με τη φλόγα της νοσταλγίας και του νόστου εκεί. Με όχημα, κυρίως, τις φαντασιώσεις.

Το έργο τέχνης είναι η φαντασίωση του καλλιτέχνη αναδιατυπωμένη στην εικαστική γλώσσα. Στη φαντασίωση του καλλιτέχνη συγκλίνουν Μύθος, Ιστορία, βιογραφία, φαντασία και έργο.

Αυτή η ρηξικέλευθη προσέγγιση φωτίζει με συνεκτικό τρόπο και αναλύει σε μεγάλο βάθος τις διεργασίες που υπόκεινται της εικαστικής δημιουργίας.

Το παράδειγμα του Γκόγια εικονογραφεί τους εικαστικούς μετασχηματισμούς του προσωπικού πάθους και της καλλιτεχνικής δημιουργίας, με οδηγό τη «Γυμνή Μάγια».

Ο Νίκος Σιδέρης είναι Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Προσωπικής Ανάπτυξης «ΓΑΛΗΝΟΣ». Το Ινστιτούτο εδρεύει στον Δήμο μας και συνεργάζεται με το Τμήμα Πρόνοιας, παρέχοντας δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς και βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Η ψυχική στήριξη παρέχεται τόσο στους ίδιους τους ασθενείς, όσο και στους οικείους τους, ενήλικες και παιδιά.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.