Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 23:31

Συγκέντρωση υπογραφών για Στέκι Νεολαίας σε Χολαργό-Παπάγου


stekineoalaiasb

Η Νεολαία ενάντια στον Καπιταλισμό - Ομάδα Χολαργού / Παπάγου και οι Μαθητές Ενάντια στον Καπιταλισμό παίρνουν την πρωτοβουλία για μια εκστρατεία συλλογικής διεκδίκησης Δημοτικού Στεκιού Νέων στην περιοχή μας! Μπορείτε να υπογράψετε για να στηρίξτε την εκστρατεία εδώ: https://nekhola.wufoo.com/forms/qcp50qr1t4eo76/

Διαβάστε το βασικό κείμενο της εκστρατείας:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΝΕΩΝ ΣΕ ΧΟΛΑΡΓΟ – ΠΑΠΑΓΟΥ!
Η έλλειψη ελεύθερων χώρων για τις ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και άλλες συλλογικές δραστηριότητες των νέων, είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της νεολαίας. Οι νέοι και οι νέες δεν διαθέτουμε χώρους στους οποίους να μπορούμε καθημερινά να συζητάμε, να διαβάζουμε, να ψυχαγωγούμαστε, να ερχόμαστε σε ανθρώπινη επαφή μεταξύ μας, να δημιουργούμε, να αναπτύσσουμε ελεύθερα συλλογικές δραστηριότητες. Οι δημοτικές αίθουσες είναι λιγοστές και δίνονται για χρήση «με το σταγονόμετρο» και μόνο σε «θεσμικούς φορείς».

Έτσι, εξωθούμαστε είτε στις καφετέριες – φυσικά έναντι αντιτίμου, είτε στις πλατείες και τους ανοιχτούς χώρους – μόνο καιρού επιτρέποντος. Και σε αυτά τα μέρη μπορούμε να αναπτύξουμε μόνο περιορισμένες δραστηριότητες, συνήθως απλά θα συναντηθούμε και «θα τα πούμε». Βέβαια, ιδιαίτερα για τους μαθητές, αυτή η κατάσταση είναι προς το συμφέρον του αυταρχικού και εντατικοποιημένου εκπαιδευτικού συστήματος: αφενός, η ελεύθερη ανάπτυξη ψυχαγωγικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων παράγει σκεπτόμενους νέους που μπορεί να αμφισβητήσουν το υπάρχον σύστημα και αφετέρου, η ύπαρξη κατάλληλων χώρων και υποδομών γι’ αυτήν την ανάπτυξη θα οδηγήσει στη διεκδίκηση περισσότερου ελεύθερου χρόνου από τους μαθητές, που τώρα αναγκάζονται να διαβάζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Οι δημοτικές διοικήσεις αντί να εξασφαλίσουν διαθέσιμους χώρους για τις ανάγκες των νέων, είτε αδρανούν, είτε ακόμα χειρότερα, ιδιωτικοποιούν και τους λιγοστούς υπάρχοντες. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του «Δημοτικού Καφέ» στο άλσος απέναντι από το Δημαρχείο: Αυτό μόνο δημοτικό δεν είναι, καθώς παραχωρείται συστηματικά από τον έναν ιδιώτη στον επόμενο. Καθένας από αυτούς, με την πλήρη ανοχή των δημοτικών διοικήσεων, αγνοεί τα όρια για τις τιμές που προβλέπονται στις συμφωνίες με τον Δήμο, ενώ μάλιστα ο τελευταίος ιδιώτης που είχε την εκμετάλλευση έφτασε στο σημείο να επεκτείνει αυθαίρετα και παράνομα την έκταση του τσιμέντου μέσα στο άλσος για να στήσει περισσότερα τραπέζια. Αυτός είναι ένας χώρος ο οποίος θα μπορούσε, με μια επέκταση και αναβάθμιση, να γίνει ένας δημοτικός πολυχώρος για τους νέους της περιοχής που θα περιλαμβάνει αίθουσες και υποδομές για την προβολή ταινιών, για να ακούν αλλά και να παίζουν οι νέες και οι νέοι μουσική, για την απλή συνεύρεση και συζήτηση, ένα αναγνωστήριο – βιβλιοθήκη, αίθουσα ζωγραφικής κλπ.

Οι δημοτικές διοικήσεις αποδεδειγμένα αδιαφορούν, όμως οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν. Ο αγώνας μας και η μαχητική διεκδίκηση είναι μονόδρομος! Καλούμε κάθε νέο και νέα του Δήμου μας να διεκδικήσει μαζί μας ένα δημοτικό χώρο που θα διαθέτει την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για να στεγάζει ψυχαγωγικές, πολιτιστικές και άλλες συλλογικές δραστηριότητες ή εκδηλώσεις, που ελεύθερα θα επιλέγουν οι ίδιοι οι νέοι, χωρίς να καταβάλουν χρηματικά αντίτιμα. Ένα χώρο που θα διοικείται από εκπροσώπους της γενικής συνέλευσης των νέων που δραστηριοποιούνται σε αυτόν, των συνοικιακών συνελεύσεων και της εκλεγμένης δημοτικής διοίκησης.

Μόλις συγκεντρωθεί ένας αρχικός αριθμός υπογραφών, θα προχωρήσουμε σε ανοιχτή εκδήλωση με σκοπό τον ευρύτερο συντονισμό και την κλιμάκωση της εκστρατείας! Υπογράψτε εδώ: https://nekhola.wufoo.com/forms/qcp50qr1t4eo76/

Νεολαία Ενάντια στον Καπιταλισμό
Ομάδα Χολαργού / Παπάγου
facebook.com/nekhola

Μαθητές Ενάντια στον Καπιταλισμό
facebook.com/mathnek


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.