Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 18:00

Μετά τα χιόνια, έρχονται καταιγίδες!


vroxib

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος

Με την ολιγόωρη χιονόπτωση της περασμένης Δευτέρας, ως "κερασάκι στην τούρτα", έκλεισε τον κύκλο της μία από τις πιο αξιόλογες περιόδους βαρυχειμωνιάς που έχει επηρεάσει την περιοχή μας και η οποία ξεκίνησε από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς και διήρκεσε περίπου 20 ημέρες. Κατά την διάρκεια της ψυχρής αυτής περιόδου, εκτός από τα δύο περιστατικά χιονόπτωσης (το πρώτο, ήταν από τα πιο αξιόλογα των τελευταίων ετών!), σημειώθηκαν επίσης πολύ σημαντικές βροχοπτώσεις και η θερμοκρασία κυμάνθηκε σε επίπεδα κατώτερα των μέσων κλιματικών τιμών.

Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, ο καιρός έχει γίνει αρκετά θερμότερος και κυμαίνεται πλέον σε ήπια, από πλευράς θερμοκρασίας, επίπεδα. Κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών θα είναι οι αξιόλογες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες που, κατά διαστήματα, θα εκδηλώνονται στην περιοχή μας.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται κατά τις νυχτερινές ώρες της Τετάρτης προς την Πέμπτη και κατά την διάρκεια της Παρασκευής, οπότε και τα φαινόμενα είναι αρκετά πιθανό να έχουν έντονο χαρακτήρα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθιστώντας αυξημένο τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων, κυρίως σε ευπαθείς περιοχές.

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας!!!


* Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής/προγνώστης καιρού/ Συντονιστής προγνώσεων SiMeteo.gr, Ιδιοκτήτης ιδιωτικού μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.