Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:17

Γεμάτες οι αλατιέρες, ανοιχτοί οι θερμαινόμενοι χώροι εν όψει παγετού


 

EKXIONISTIKA

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται προσωπικό, εκχιονιστικά μηχανήματα, γερανοί ρυμούλκησης και φορτωτές άλατος της Περιφέρειας αναμένοντας το έντονο κύμα ψύχους που θα χτυπήσει και την Αττική τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει παγετού κάλεσε σήμερα το πρωί σε Έκτακτη συνεδρίαση το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της βόρειας Αθήνας ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος.

Η συζήτηση αφορούσε στις δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και θυελλώδεις ανέμους, με βάση τις σχετικές μετεωρολογικές προβλέψεις, ενώ εντοπίστηκαν ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και δόθηκαν σχετικές οδηγίες, επισημάνθηκαν αρμοδιότητες και καθήκοντα των αρμόδιων φορέων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Πεντέλης και Παπάγου- Χολαργού καθώς και εκπρόσωποι Δήμων της βόρειας Αθήνας.

Λόγω της διάρκειας των καιρικών φαινομένων συνίσταται στους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί καθώς και να ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Αστυνομίας για την προσπελασιμότητα του οδικού δικτύου και στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ για τα δρομολόγια των λεωφορείων. Επισημαίνεται ότι στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής είναι αναρτημένοι οι θερμαινόμενοι χώροι φιλοξενίας και προστασίας των πολιτών, όπως αυτοί έχουν κοινοποιηθεί από όλους τους δήμους.

Οι θερμαινόμενοι χωροι στο Δήμο Παπαγου-Χολαργού που θα παραμείνουν ανοιχτοί καθόλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας είναι οι εξής:

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ Λ. ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 55, τηλ 21320028000-801-891
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 90, τηλ 2132027100
ΚΑΠΗ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΟΣ 4, τηλ 2106549407/6545972


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.