Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 16:37

Θα απορροφήσει ο Δήμος τα χρήματα για τις Σχολικές Βιβλιοθήκες;

sxolvivliothiki

Τι κι αν εντάχθηκαν οι σχολικές βιβλιοθήκες των 1ου Δημοτικού Παπάγου, 1ου και 5ου Δημοτικών Χολαργού στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών του Υπουργείου. Τι κι αν δικαιούνται επιχορήγησης 3.000 ευρώ η καθεμία... Η Σχολική Επιτροπή του Δήμου Παπάγου-Χολαργού περί άλλων τυρβάζει!!

Κι έτσι φτάνουμε γι άλλη μια φορά να "ζηλεύουμε" το Δήμο Τρικκαίων ακόμη και για τα πολύ απλά. Ένας Δήμος που είχε να διαχειριστεί 17 σχολικές βιβλιοθήκες (!), όχι 3, και αντίστοιχα ένα πολύ μεγαλύτερο φυσικά κονδύλι όμως επέδειξε ετοιμότητα, έτρεξε εγκαίρως το πρόγραμμα και προχώρησε σε διαγωνισμό!

Ο κ. Πετράκης Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου- Χολαργού περιμένει προφανώς να εξαντλήσει τα dead lines που έχει δώσει το Υπουργείο (μέχρι τέλος Δεκεμβρίου) και να κάνει χρήση της παράτασης η οποία θα ισχύσει για τις πρώτες 15 μέρες του Ιαναουαρίου. Και όλα αυτά αν προλάβει, ανάμεσα στις βασιλόπίτες που θα πρέπει να κοπούν, προεκλογική περίοδος γαρ! Διαφορετικά το πρόγραμμα για τις σχολικές βιβλιοθήκες πολύ απλά θα χαθεί!

Να θυμίσουμε ότι το Υπουργείο ενέταξε μετά από αίτημα των Διευθυντριών από τις 2/7/2018 τα τρία Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, ενώ έχει ήδη εκδώσει από τις 31/8/2018 εγκύκλιο όπου εξηγεί στις Σχολικές Επιτροπές πως ακριβώς πρέπει να κινηθούν ώστε να εκταμιευτούν τα χρήματα προς αυτές, στην περίπτωση μας 9.000 ευρώ. Στο ίδιο έγγραφο αναλυτικά αναφέρει ότι για κάθε σχολική βιβλιοθήκη θα πρέπει να δαπανηθούν 1.250 ευρώ για ηλεκτρονικό εξοπλισμό και 1.750 για βιβλία τα οποία θα πρέπει να προτείνουν τα επιμέρους σχολεία.

Όλα τα έχει ο κ. Πετράκης στα χέρια του εδώ και αρκετό καιρό, αλλά από ότι φαίνεται θα κάνει πρώτα γιορτές και μετά, μάλλον, αν προλάβει θα "τρέξει" για να μη χάσουν οι Σχολικές Βιβλιοθήκες το δώρο που κατάφεραν να φέρουν στα σχολειά τους οι εκπαιδευτικοί τους.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.