Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 18:00

1ο Δημοτικό Παπάγου: Σε απόλυτη υποβάθμιση το σχολείο πρότυπο


protodimpap

Κείμενο κόλαφος που περιγράφει τις τραγικές συνθήκες μέσα στις οποίες κάνουν μάθημα οι μαθητές του πάλαι ποτέ πρότυπου 1ου Δημοτικού Παπάγου κατέθεσε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας η Διευθύντρια του Σχολείου κα Κουλοπούλου.
Το σχολείο που χτίστηκε ως αριτεκτονικό πρότυπο για να στεγάσει 12 τμήματα βιώνει τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια την απόλυτη υποβάθμιση του, αφού δεν έχει μείνει αίθουσα για αίθουσα που να μην έχει διαμορφωθεί σε... δήθεν διδασκαλίας για να στεγάσει τελικά 18 τμήματα και σχεδόν διπλάσιο αριθμό μαθητών από αυτόν για τον οποίο χτίστηκε.

Για το σχολείο που έχει καταπιεί άλλο ένα, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει σε προγενέστερο ρεπορτάζ το myxolargos/mypapagos.gr ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες την αναβάθμιση της οργανικότητας του σε 18θέσιο ώστε να μην κυνηγάει η Διευθύντρια εκπαιδευτικούς με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Διαιωνίζοντας έτσι τη στρεβλή κατάσταση του σχολείου, ενώ η κουβέντα για την ίδρυση και δημιουργία νέου σχολείου έμεινε για άλλη μια φορά σε επίπεδο... ευχών ακόμη και από την Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων!
Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν είναι πολύ χαρούμενος με τις ενέργειες που έχει κάνει τα 4,5 χρόνια της θητείας του, ότι δεν προέκυψε κανένα θετικό στοιχείο στο θέμα ακόμη και μετά τη συνάντηση που είχε την προηγούμενη μέρα με την ΚΤΥΠ ΑΕ και ότι ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσει να φτιαχτεί κάποιο σχολείο από τους πόρους του Δήμου.

Μέχρι τότε; Τα παιδιά θα συνωστίζονται στα προαύλια και θα τραυματίζονται. Θα τρώνε στο ολοήμερο εκεί που γράφουν. Θα παίζουν μουσική εκεί που τρώνε. Θα κάνουν μάθημα σε μικρές, ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας. Θα επικέπτονται τις βρώμικες τουαλέτες. Κι όλα αυτά στα σχολεία του Χολαργού και πολύ περισσότερο στου Παπάγου.

Διαβάστε την κραυγή αγωνίας της Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου

Παπάγου, 19/11/2018
ΠΡΟΣ:
Κο Αθανάσιο Ανρώνη, Διευθυντή ΠΕ Β΄Αθήνας
ΚΟΙΝ:
Κο Ηλία Αποστολόπουλο, Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού
Κα Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού
Κο Πετράκη Χρήστο, Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΑΓΩΓΉ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου αν και είναι δωδεκαθέσιο λειτουργεί και για το σχολικό έτος 2018–19 με 18 τμήματα και 414 μαθητές. Αποτέλεσμα της αύξησης του μαθητικού πληθυσμού είναι:

• Η κατάργηση όλων των αιθουσών ειδικοτήτων και η μετατροπή τους σε αίθουσες διδασκαλίας,
• Η λειτουργία της αίθουσας των εικαστικών σε ακατάλληλο χώρο
• Η δημιουργία μικρών και ακατάλληλων αιθουσών διδασκαλίας
• Η κατάργηση της τραπεζαρίας και η στέγασή της στην αίθουσα εκδηλώσεων όπου φιλοξενείται και το μάθημα της μουσικής ενώ στο υπόλοιπο τμήμα της αίθουσας εκδηλώσεων φιλοξενείται το γραφείο των εκπαιδευτικών.
• Η κατάργηση των αιθουσών ειδικότητας και των βοηθητικών χώρων, λειτουργεί εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας ενώ η κατάργηση της τραπεζαρίας δυσχεραίνει τη σίτιση των 160 μαθητών του Ολοήμερου.
• Επιπλέον, ο συγχρωτισμός τόσο πολλών μαθητών στο προαύλιο δημιουργεί προβλήματα και ατυχήματα κατά τα διαλείμματα.

Η ίδρυση μιας νέας σχολικής μονάδας και συνακόλουθα η λειτουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου με δώδεκα τμήματα θα επιλύσει τα παραπάνω προβλήματα.
Για την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου, αιτούμεθα την προαγωγή του
1ου Δημοτικού Σχολείου σε 18θεσιο ώστε να διασφαλιστεί το απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.
Αιτήματα συνοδευόμενα από Πρακτικά του Συλλόγου Διδασκόντων για προαγωγή του σχολείου έχουμε καταθέσει και κατά τα προηγούμενα έτη (584 / 23 – 11 – 2016, 52 / 3 – 2 – 2016, 29 / 22 – 1 – 2016, 517 / 11 – 10 – 2017).

Η Δ/ΝΤΡΙΑ
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.