Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 11:46

Πολιτιστική ανάταση από το Ζουρούδειο με το αφιέρωμα στον Κόντογλου


kontoglouc

Μια πλούσια εκδήλωση και ένα πρόγραμμα που καθήλωσε επί δύο και πλέον ώρες τα μέλη και τους φίλους του Κοινωνικού Κέντρου "Αντιγόνη Ζουρούδη, Μάνα της Δωδεκανήσου" που κατέκλησαν το αμφιθέατρο του Δημαρχείου Χολαργού, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018.

Η εκδήλωση που οργανώθηκε άρτια από την Πρόεδρο κα Ντίνα Καλλιοντζή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων και είχε ως βασικό θέμα τον μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη Φώτη Κόντογλου.

kontogloud

Για το σπουδαίο έργο αλλά και τη ζωή, τη γεννέτειρα του το Αϊβαλί και τις προσλαμβάνουσες από την πολύ νεαρή ηλικία που στιγμάτισαν το έργο του μεγάλου ζωγράφου και λογοτέχνη, ανέπτυξε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Προικονήσου Υπέρτιμος και Έξαρχος Πάσης Προποντίδος κ.κ. Ισωσήφ Χαρκιολάκης.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης ο γνωστός Άρχων Υμνωδός κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου με τρία μέλη της Βυζαντινής χορωδίας Αθηνών έψαλαν χριστουγεννιάτικους ύμνους. Ενώ στο δεύτερο μέρος της βραδιάς η εκπαιδευτικός κα Λούλα Λαψάνα-Βλάχου ανέγνωσε παραστατικότατα, χαρακτηριστικά χριστουγενννιάτικα αποσπάσματα του έργου του Κόντογλου με συνοδό στο πιάνο την κα Μαγδαληνή Στούμπου και το μέλος Ελενα Καλλιοντζή απήγγειλε επίκαιρο ποίημα του Μητροπολίτη Χαρκιολάκη.

kontogloub

"Την παράσταση έκλεψαν" ο νεαρός Νικόλας που με πολύ κέφι τραγούδησε τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και η Αθανασία, μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης που απέδωσε καταπληκτικά στο κανονάκι της τρία παραδοσιακά σμυρνέικα τραγούδια-κειμήλια.

kontogloue

Στο πλαίσιο του έργου κοινωνικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο το Ζουρούδειο προσέφερε 500 ευρώ ως ενίσχυση στα συσσίτια, που προσφέρουν τροφή σε δεκάδες συμπολίτες μας και διοργανώνει καθημερινά το "Σήμαντρο" και 500 ευρώ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.