Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 12:54

Για διαφορετικά στολίδια... "φυσικά" στο μπαζάρ του "Γη Θεραπαινίς"


gid

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Δημαρχείο του Χολαργού, ο δρόμος ζωντανεύει! Με μουσικές πλανόδιες και την πιο όμορφη ξυλοποδαρίνα... να σας οδηγούν στο Μπαζάρ με τα διαφορετικά δώρα και στολίδια που οργανώνουν τα μέλη του "Γη θεραπαινίς"!

gi
Διακοσμητικά από διπλωμένα βιβλία! Φλούδες ζωγραφισμένες στο χέρι, με πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα μοτίβα για να φωτίσετε με χρώμα τα κλαδιά, το δέντρο, τις γιρλάντες! Απίθανα στολίδια από φυσικά υλικά, για την πιο ζεστή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!  Από ύφασμα, δαντέλα, καραβόπανο, κορδέλες και φαντασία οι χειροποίητες μπάλες της Παπαγιώτισσας Κατερίνας.

gib

Λίγα λόγια για το “Γη Θεραπαινίς"

Το “Γη Θεραπαινίς” είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που συστήθηκε από γονείς αυτιστικών παιδιών, βασισμένο σε μια ενδιαφέρουσα ιδέα που πήραν από την Αμερική: τη δημιουργία ενός πρότυπου θεραπευτικού αγροκτήματος, όπου έφηβοι και ενήλικα άτομα με αυτισμό θα ζουν, θα εκπαιδεύονται και θα εργάζονται στη φύση.

Στην Ελλάδα, ελάχιστα είναι τα πλαίσια εκείνα που μπορούν να φιλοξενήσουν ενήλικες αυτιστικούς προσφέροντας προσαρμοσμένη επαγγελματική κατάρτιση σε διάφορους τομείς, οργάνωση του δημιουργικού τους χρόνου, στέγαση, αξιοπρεπή φροντίδα δια βίου.

Οι ανάγκες πολλές, η οικονομική κρίση τροχοπέδη κι ετσι γεννήθηκε η πρωτοβουλία του "Γη θεραπαινίς" να κάνει το όνειρο πραγματικότητα διώχνοντας κάθε φόβο για το αύριο αυτών των παιδιών, καλλιεργώντας μάλιστα την ιδέα στο καλύτερο δυνατό έδαφος: Την ίδια την φύση!

«Τα παιδιά με αυτισμό έχουν απίστευτη ενέργεια και πολλές δυνατότητες. Μπορούν να εξελιχθούν εφ’ όσον τους δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία. Η δημιουργικότητά τους δεν πρέπει να περιορίζεται μέσα στους χώρους φύλαξης. Σκοπός μας δεν είναι να φτιάξουμε άλλο ένα κέντρο απασχόλησης για άτομα με αυτισμό, αλλά η ένταξη των αυτιστικών ατόμων σε μια δημιουργική κοινότητα που θα συνεργάζεται με την ευρύτερη κοινωνία και θα προσφέρει σ’ αυτήν με κάθε τρόπο...», δηλώνουν γονείς-μέλη.

http://githerapainis.blogspot.com
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Γη Θεραπαινίς

gic


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.