Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Μαθήτριες του 1ου ΓΕΛ Χολαργού μιλούν για τις εθνικιστικές δράσεις στα σχολεία

on .

silalitirioc

Στο μαθητικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η πρωτοβουλία Συντονισμού Σχολείων και Μαθητών Αθήνας χθες Πέμπτη 29 Νοεμβρίου βρέθηκε και μία ομάδα μαθητών από τα Λύκεια του Χολαργού.

«Μαζική απάντηση σε εθνικιστικές κινήσεις, στην προκειμένη περίπτωση στις καταλήψεις, αποτελεί ευθύνη όλων μας και αφορά το μέλλον μας. Αυτά τα άτομα αύριο θα ψηφίζουν και φασιστικά κόμματα και δεν θέλουμε», επισημαίνει η Η., 16 χρονών από το 1ο ΓΕΛ Χολαργού στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η Ι, επίσης 16 από το ίδιο σχολείο, προσθέτει, πως οι καταλήψεις είναι υποκινούμενες από τη Χρυσή Αυγή.
«Μερικοί παρερμηνεύουν τη συμφωνία για το Μακεδονικό και οι ακροδεξιοί το εκμεταλλεύονται για να περάσουν την προπαγάνδα τους». Στο Χολαργό δεν υπάρχει Χρυσή Αυγή στα σχολεία, στο γειτονικό Παπάγου, όμως ναι.

Ούτε στην Αγία Παρασκευή, συμπληρώνει η 16χρονη Ι.. Και τα τρία κορίτσια, όμως, αναφέρουν, πως δυστυχώς οι περισσότεροι μαθητές είναι αδιάφοροι για τα κοινά.

«Δεν θέλουμε το φασισμό στα σχολεία μας, ούτε και πουθενά, δηλαδή», αναφέρει η Π. από το 1ο ΓΕΛ Βριλησσίων. Στα σχολεία των Βριλησσίων δεν υπάρχουν κρούσματα με ακροδεξιούς, αλλά στη γειτονιά ναι, κάποιοι είναι στρατευμένοι, άλλοι όχι, περιγράφει η Π.

Στη Δάφνη, σύμφωνα με τον 17χρονο Δ., έχουν σημειωθεί επιθέσεις σε μαθητές και φοιτητές. Στο δικό του σχολείο, όμως, κρούσματα ακροδεξιών δεν υπάρχουν. Για τις καταλήψεις σχετικά με το Μακεδονικό, αναφέρει πως οργανώθηκε από μια πολύ μικρή ομάδα μαθητών, η οποία είναι καθοδηγούμενη.

Με το κεντρικό πανό στα χέρια που γράφει «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα», οι μαθητές μαζεύτηκαν από νωρίς στα Προπύλαια. Στα πηγαδάκια οι συζητήσεις αφορούσαν στις παρεμβάσεις που έγιναν το ίδιο πρωί σε διάφορα σχολεία κατά του καλέσματος για εθνικιστικές καταλήψεις, αλλά και για τις επόμενες κινήσεις τους. Ταυτόχρονα, όλο και υπήρχαν σχόλια για κάποιο διαγώνισμα ή εργασία.

ΠΗΓΗ: https://www.newsbeast.gr