Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 11:08

Μπαράζ μεταγραφών από τον Δήμαρχο Αποστολόπουλο


ilias

Την πετυχημένη συνταγή δημοσκοπήσεων αμφιβόλου ποιότητας και μεταγραφών φαίνεται να υιοθετεί και πάλι ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Αποστολόπουλος για να εξασφαλίσει και μια δεύτερη θητεία στην δημαρχιακή καρέκλα.

Κατά το μοντέλο της κεντρικής πολιτικής σκηνής Παπακώστα, Τατσιόγλου, Ψαριανό κ.λπ. αφού έκανε μια δημοσκόπηση την οποία εμφανίζει σε κατ΄ ιδίαν συναντήσεις από μια εταιρεία που δεν ανήκει στις πιστοποιημένες, όπως ακριβώς έκανε και την προηγούμενη φορά, έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ ανακοινώσεων - προσχωρήσεων στην παράταξή του ακόμη και με πρόσωπα που στις προηγούμενες εκλογές δεν κατάφεραν και πολύ αξιόλογες επιδόσεις.

Έτσι τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να απαντήσει προφανώς στην υποψηφιότητα του κ. Κανάκη ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες Κουκή, Νομικού, Λουκοπούλου, Μάλφα, Θωμόπουλου.

Το μπαράζ των πρόωρων ανακοινώσεων σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων όσων ασχολούνται με το θέμα, ήταν η επιχείρηση απάντησης στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας με video του Νικήτα Κανάκη, που με μια τεράστια ομολογουμένως επιτυχία έκανε 9.100 views στο προφίλ του και 1.100 vews στο page του μέσα σε λίγες μόνο μέρες.

Ήταν προφανές ότι ο κ. Αποστολόπουλος έπρεπε να απαντήσει στην επικοινωνιακή βόμβα που έσκασε κάτω από την καρέκλα του, καίγοντας μάλιστα και κάποια ονόματα εντυπωσιασμού έξι μήνες πριν τις εκλογές. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μίλησαν για πανικό και λάθη στρατηγικής.

Οι νέοι υποψήφιοι προφανώς δεν γνωρίζουν τον νέο εκλογικό νόμο της Απλής Αναλογικής. Ακόμη και στην απίθανη περίπτωση που εκτιμούν ότι το ψηφοδέλτιο του κ. Αποστολόπουλου θα πάρει 15% περισσότερο από την προηγούμενη φορά, θα βγάλει 6 έδρες λιγότερες.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι σίγουρο ότι δεν θα εκλεγούν καθώς το ψηφοδέλτιο του κ. Αποστολόπολου είναι ήδη γεμάτο με μεγάλα ονόματα.

Και ενώ το όριο του μέγιστου αριθμού υποψηφίων ανέρχεται με τον καινούργιο εκλογικό νόμο στους 43 ο κ. Αποστολόπουλος επιλέγει να ανακοινώσει εισερχόμενους υποψηφίους που βρέθηκαν σε σταυρούς, κάτω από τον 39ο της παράταξής του.

Υποψήφιους δηλαδή που δεν εκλέγονται σε καμία περίπτωση.

Ο κ. Αποστολόπουλος στις εκλογές του 2014 πήρε το μήνυμα ότι με μια καλή δημοσκόπηση και κάποιες καλές μεταγραφές κερδίζεις το δήμο. Αγνοεί όμως το ενδεχόμενο η κοινωνία να ψήφισε έναν νέο, φρέσκο, φέρελπη πολιτικό, που θα έφερνε νέες αντιλήψεις στην διακυβέρνηση του δήμου. Στοιχεία που "έκαψε" εντελώς κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Σύντομα θα σας αναλύσω και το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής για το Δήμο μας.

Χάρης Κουγιουμτζόπουλος
Δημοσιογράφος

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.