Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 17:13

2.800 ευρώ από τον Δήμο για τα εγκαίνια του Αγ. Γεωργίου Παπάγου


aigiorgis

Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Κουτάκης στο αίτημα οικονομικής ενίσχυσης του Ιερού Ναού Αγ. Γεωργίου Παπάγου από το Δήμο με 2.800 ευρώ για την κάλυψη μέρους των εξόδων των εγκαινίων του Ναού.

Ο Δήμαρχος υποστηρίζοντας το αίτημα οικονομικής ενίσυχης του Ιερού Ναού ανέφερε ότι είναι ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη μας τα εγκαίνια αυτά, τα οποία μάλιστα συμπίπτουν με τον εορτασμό των 40 ετών λειτουργίας του Ναού. Συμπλήρωσε ότι ο τριήμερος εορτασμός είναι αρκετά δαπανηρός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "θα χρειαστούν σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εκκλησίας 13 με 14.000 ευρώ, κι εμείς καλούμαστε να συνδράμουμε με 2.800 ευρώ, είναι νόμιμο και δεν νομίζω ότι μπαίνει κάποιο ζήτημα".

aigiorgisc
Στην πρόταση που έφερε εκ μέρους της Διοίκησης Αποστολόπουλου, η κα Νικάκη υποστήριξε ότι η δαπάνη είναι νόμιμη και προβλέπεται, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε και την προσωπική της άποψη στηρίζοντας το αίτημα του Ιερού Ναού, δηλώνοντας ότι ο Δήμος οφείλει να στηρίζει κάθε κοινωνική, αθλητική δραστηριότητα μέσα σε ένα πλαίσιο ισότητας.

Έντονες ωστόσο ήταν οι τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης που έκαναν λόγο για προκλητική πρόταση της διοίκησης, εν μέσω παρατεταμένης κρίσης, ενώ κατηγόρησαν το Δήμαρχο ότι επιλέγει να κάνει δημόσιες σχέσεις με την Εκκλησία λόγω προεκλογικής περιόδου.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κουτάκης, ως παλιός Παπαγιώτης έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή της ανέγερσης της εκκλησίας. Αναφέρθηκε στον αγώνα που επί πολλά χρόνια έδωσε ο Σύλλογος ανέγερσης του Ναού, στις πολλές δωρεές δημοτών, ενορητών και μη, και έκανε λόγο για ανεξήγητους αποκλεισμούς ακόμη και των δορητών στις προσκλήσεις των εγκαινίων αφήνοντας έντονες αιχμές.

Ο Δήμαρχος κλείνοντας αιτιολογώντας την πρόταση του για την οικονομική ενίσχυση των εγκαινίων, ανέφερε ότι αρχικά σε έναν Ναό γίνεται η τελετή θεμελίωσης. Όταν ολοκληρωθεί γίνονται τα θηρανοίξια και μετά γίνεται η τελετή εγκαινίων. Τα θηρανοίξια του Αγίου Γεωργίου πραγματοποιήθηκαν το 2011, ενώ φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του Ναού. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι μία τριήμερη τελετή με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και διάφορες εργασίες όπως η ανακατασκευή της Αγίας Τράπεζας, δεν μπορούν παρά να έχουν τεράστια έξοδα, ενώ τόνισε ότι θα παραβρεθεί και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος για να τελέσει τα εγκαίνια.

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Παπάγου πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018, τελικά χωρίς την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.