Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 18:21

Ανοιχτή συζήτηση για τον επαναστάτη σύμβολο στο Δημαρχείο


tse
Με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Τσε Γκεβάρα, αλλά και τα 51 χρόνια από τη δολοφονία του, η ομάδα Χολαργού - Παπάγου της Νεολαίας ενάντια στον Καπιταλισμό πραγματοποιεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα τους βασικούς σταθμούς της ζωής του και τις επαναστατικές ιδέες του.

Τα γεγονότα της σύντομης (φρόντισαν γι' αυτό οι δυνάμεις της διεθνούς αντεπανάστασης) ζωής του Τσε, μετά το θάνατό του έγιναν αντικείμενο διαστρέβλωσης από τους απολογητές του καπιταλισμού, που τον εμφανίζουν ως αιμοσταγή δικτάτορα. Από την άλλη πλευρά, διάφοροι υποτιθέμενοι "προοδευτικοί" σχολιαστές τον παρουσιάζουν ως ένα ρομαντικό ειρηνιστή, αντικαθιστώντας το μεγάλο επαναστάτη με μια ακίνδυνη για το σύστημα καρικατούρα.

Ποια ήταν όμως τα πραγματικά γεγονότα της ζωής του και ποιες πραγματικά ήταν οι ιδέες του ανθρώπου που το όνομά του έγινε συνώνυμο της επανάστασης και πηγή έμπνευσης για αγωνιστές σε όλον τον κόσμο; Υπάρχουν χρήσιμα συμπεράσματα για τους σύγχρονους κοινωνικούς αγώνες;

Ελάτε στη δεύτερη ανοιχτή συζήτηση της ομάδας μας, για να συζητήσουμε και να αντλήσουμε εφόδια για τον αγώνα ενάντια στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, αλλά και για να απολαύσουμε την εξαιρετική ταινία "Ημερολόγια Μοτοσικλέτας"!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στις 18.00
Δημαρχείο Χολαργού - αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη"

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.