Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 17:45

Για Παιδικό Σταθμό αγοράζει οικόπεδο στο Χολαργό ο Δήμος


aristotelousoikopedo

Ακόμη μία κίνηση από τη Δημοτική Αρχή που αντί να απαντά στο πρόβλημα που φαίνεται προ των πυλών, της στέγασης των προνηπίων σε νηπιαγωγεία, αγοράζει οικόπεδο για τη δημιουργία νέου Παιδικού Σταθμού την ίδια ώρα που βάσει του νέου Νόμου τα 200 προνήπια που φιλοξενούνται σε αυτούς θα φύγουν υποχρεωτικά.

Στην Αριστοτέλους 38 βρίσκεται το οικόπεδο που θα αγοράσει ο Δήμος στο οποίο όπως προβλέπεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Χολαργού επιτρέπεται η ανέγερση Δημοτικού Παιδικού Σταθμού. Μία λύση θα μπορούσε να είναι η αλλαγή χρήσης στο ΓΠΣ αλλά δεν συζητήθηκε τίποτα τέτοιο. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Ν. Στάππας των "8ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ" κατέθεσε ερώτημα για το πόρισμα της Επιτροπής που είχε συγκληθεί για την ανεύρεση οικοπέδων με στόχο τη δημιουργία νέων σχολείων, αλλά απάντηση δεν πήρε από τον Πρόεδρο της, κ. Βαλυράκη.

Ενώ, ο Γ. Ρεμούνδος καταψήφισε την αγορά καταγγέλοντας τόσο τη λειτουργία της συγκεκριμένης επιτροπής, όσο και τη δημοτική αρχή ότι δεν λειτουργεί βάσει συγκεκριμένου σχεδιασμού, αφού είχε ζητήσει να καταγραφούν όλα τα χαρακτηρισμένα οικόπεδα και να δρομολογηθούν οι αγορές τους βάσει προετεραιοτήτων και αναγκών.

Ο Δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος λίγο πριν την εκπνοή της θητείας του δείχνει να αποφεύγει τη λύση στο πρόβλημα της στέγασης των 200 προνηπίων αξιοποιώντας την περίοδο χάριτος των 3 ετών για την εφαρμογή του Νόμου. Ένα πρόβλημα βέβαια που θα προκύψει με τη νέα δημαρχιακή θητεία και θα παραλάβει ως καυτή πατάτα ο νέος Δήμαρχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αποστολόπουλος προσανατολίζεται να επισκεφθεί την ΚΤΥΠ ΑΕ, για δεύτερη φορά, πάλι όμως χωρίς μελέτες στα χέρια, όπως ρητά του είχαν εξηγήσει οι υπεύθυνοι.

Όσο για τη στέγαση των προνηπίων υπάρχει και η ευφάνταστη λύση του 1ου Νηπιαγωγείου Καματερού, που η εκεί δημοτική αρχή επέλεξε να μισθώσει καφέ-μπαρ για να το στεγάσει και ευτυχώς στο Χολαργό έχουμε πολλά τέτοια!

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.