Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 11:36

Σημεία καταφυγής σε σεισμό ανακοίνωσε ο Δήμος Αγ. Παρασκευής


sismos

Όταν οι μεγάλες φυσικές καταστροφές γίνονται αφορμή σχεδιασμού πρόληψης για την επόμενη φορά που μπορεί ο άτυχος να είσαι εσύ, οι Δήμοι που προνοούν, αρπάζουν την ευκαιρία και οργανώνονται.
Παράδειγμα ο γειτονικός μας Δήμος της Αγίας Παρασκευής που μόνο λίγες ώρες μετά το μεγάλο σεισμό της Ζακύνθου εμφάνισε δυνατά αντανακλαστικά και έδωσε στη δημοσιότητα σημεία καταφυγής για τους πολίτες που σχεδίασε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου.

Έτσι, και οι δημότες αισθάνονται ένα βαθμό ασφάλειας αλλά περισσότερο οι ίδιες οι υπηρεσίες δείχνουν ότι σε μία "κακή ώρα" θα κινηθούν βάσει σχεδίου και όχι στο... "γάμο του Καραγκιόζη" με τραγικά αποτελέσματα, όπως πρόσφατα ζήσαμε όλοι με την πυρκαγιά στο Μάτι.
Κι επειδή η πολιτική προστασία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού κινείται με άλλους ρυθμούς, με αδύναμα αντανακλαστικά δείτε τα
σημεία της Αγίας Παρασκευής κι όσοι μένετε κοντά στα σύνορα με τον γειτονικό Δήμο, κρατήστε τα για παν ενδεχόμενο!

Τα 7 σημεία καταφυγής-καταυλισμού που επιλέχθηκαν για τη συγκέντρωση των πολιτών σε περίπτωση ισχυρού σεισμού είναι τα εξής:
Α. ΚΛΕΙΣΤΟΙ
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ οδός Nότου και Αιγαίου Πελάγους
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟΥ οδός Δωριέων και Κανάρη
Β. ΑΝΟΙΧΤΟΙ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ “SANTA FC” οδός Nότου και Αιγαίου Πελάγους
ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΔΗΜΟΥ οδός Αγίου Ιωάννου 9
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΡΚΟΥ “ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΤΣΗΣ” οδός Σπάρτης και Γραβιάς
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΥΚΑΚΙΩΝ οδός Επαμεινώνδα
ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ οδός Μακεδονίας και Επτανήσου

Εμείς βέβαια εδώ στον Παπάγου - Χολαργό περιμένουμε ακόμη να δημοσιοποιηθεί το σχέδιο εκκένωσης σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς που υποτίθεται ότι κατατέθηκε από τον πανέτοιμο δήμο μας. Δεν βαριέστε όμως, τώρα πια ξεχάστηκε.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.