Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 16:58

Στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών 1ο, 5ο Δημοτικά Χολαργού και 1ο Παπάγου


sxolvivliothiki

Τα 1ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Χολαργού και το 1ο Παπάγου ανακοινώθηκαν στα πρώτα 913 Δημόσια Δημοτικά Σχολεία ανά την Ελλάδα που από το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019 εντάσσονται στο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών!

Μία μεγάλη και ουσιαστική επιτυχία των συλλόγων διδασκόντων των τριών σχολείων που με δική τους απόφαση και αίτηση επιδεικνύοντας ευαίσθητα ανακλαστικά διεκδίκησαν την ένταξη της βιβλιοθήκης του σχολείου τους στο πανελλήνιο δίκτυο, την ίδρυση του οποίου ανακοίνωσε το Υπουργείο μόλις την περασμένη άνοιξη.

Για την οργάνωση και λειτουργία των Σχολικών Βιβλιοθηκών το Υπουργείο επιδοτεί με 3.000 ευρώ κάθε μία από αυτές μέσω των Σχολικών Επιτροπών για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού και βιβλίων.

Οι στόχοι του Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών

α) Η υποστήριξη της μάθησης, ως ανώτατο αγαθό όλων των ανθρώπων και κυρίως των μαθητών/τριών, προκειμένου να έχουν θέση και ρόλο στην πνευματική, την κοινωνικο-πολιτιστική και πολιτική ζωή
β) Η ανάδειξη της Σχολικής Βιβλιοθήκης σε βασικό πυλώνα της Δια Βίου Μάθησης και της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία και
γ) Η ενιαία και επιστημονικά τεκμηριωμένη αντιμετώπιση θεμάτων ίδρυσης, στελέχωσης, εξοπλισμού και αξιοποίησης των Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

"Κάθε Σχολική Βιβλιοθήκη αποτελεί μεταξύ άλλων εναλλακτικό περιβάλλον μάθησης ως κέντρο γνωστικών πηγών, χώρο κοινωνικοποίησης και προαγωγής της φιλαναγνωσίας, καθώς και ένα χρήσιμο, υποστηρικτικό εργαλείο για την οργάνωση και διεξαγωγή της διδασκαλίας", αναφέρεται στην Υπουργική απόφαση "δίνοντας το ελεύθερο" στους εκπαιδευτκούς να τις αξιοποιήσουν όσο περισσότερο μπορούν!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.