Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 05:06

Τίγκας, Ανυφαντής καταγγέλλουν Αποστολόπουλο, Βαλυράκη για τον... προεκλογικό Απολογισμό

kalpidimotik

Κοινό κείμενο της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης και των Ενεργών Δημοτών Παπάγου-Χολαργού υπέγραψαν οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων Τίγκας και Ανυφαντής και έστειλαν σήμερα το πρωί στον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο λόγος, οι όροι και οι προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής όπου στην προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο 20 Οκτωβρίου, συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαλυράκης δεν εξασφάλισε κανέναν από αυτούς. Κλείνοντας, οι δύο δημοτικές παρατάξεις καταδεικνύουν ότι το αυριανό ευρύ κάλεσμα του Δημάρχου Αποστολόπουλου αποτελεί μία προεκλογική φιέστα, σε καμία περίπτωση μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ζητούν την ακύρωση της και την πραγματοποίηση της όπως ορίζει ο Νόμος.

Διαβάστε όλο το κείμενο των δύο παρατάξεων:

Χολαργός, 19 Οκτωβρίου 2018.

ΠΡΟΣ
κ. Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού
κ. Πρόεδρο Δ.Σ. Παπάγου Χολαργού

ΚΟΙΝ.
κ.κ. Επικεφαλής Παρατάξεων
κ.κ Δημοτικούς Συμβούλους
κ. Πρόεδρο Δημ. Κοιν. Παπάγου
κ. Πρόεδρο Δημ. Κοιν. Χολαργού

ΘΕΜΑ : Ετήσιος Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής και Ετήσια Έκθεση Συμπαραστάτη του Δημότη.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το Άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου Χολαργού, αλλά και με βάση το άρθρο 217 του ν.3463/2006, η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται κάθε χρόνο και ο Δήμαρχος ενημερώνει το ακροατήριο για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής. Ειδικότερα :
α. Πραγματοποιείται μέχρι τέλους Ιουνίου.
β. Το Δημοτικό Συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης
γ. Τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις στις οποίες με ευθύνη του Προέδρου πέντε(5) ημέρες πριν, πρέπει να έχει διατεθεί το κείμενο του απολογισμού πεπραγμένων μαζί με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν, ήτοι από τη Δευτέρα 15/10/2018.
Με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε ότι καμία από τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν πληρούνται και όχι μόνο αυτό, αλλά ούτε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 17 Οκτ. 2018 φέρατε το θέμα προς συζήτηση. Είναι προφανές κ. Δήμαρχε ότι αυτό το κάνετε γιατί έτσι σας εξυπηρετεί.

Για όλους του ανωτέρω λόγους η Ειδική Συνεδρίαση είναι παράτυπη, γιατί παραβιάζονται κατάφορα οι προβλέψεις του άρθρου 217 του ν.3463/2006 και θα πρέπει να ακυρωθεί και να επαναληφθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Παρακαλούμε τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ. για την κοινοποίηση του παρόντος εγγράφου στους Επικεφαλής των Παρατάξεων, στους Δημοτικούς Συμβούλους και στις Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου και Χολαργού.
Τελειώνοντας κ. Δήμαρχε θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι ο Απολογισμός κατά το νόμο είναι Ετήσιος και αφορά το έτος 2017. Δεν είναι Απολογισμός Τετραετίας όπως αναγράφετε στις προσκλήσεις που στείλατε στους δημότες. O ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ είναι ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και αυτό οι Δημότες μας το αντιλαμβάνονται πολύ καλά και θα απαντήσουν ανάλογα.

     Για την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση                                                 Για τους Ενεργούς Δημότες

       ΚΩΣΤΑΣ-ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΤΙΓΚΑΣ                                                          ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.