Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 23:19

"Περάστε, ψηφίστε, τελειώσατε" στο Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου Χολαργού


handsup
 Σύστημα πλέον έχει γίνει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού οι αποφάσεις να λαμβάνονται, από την πλειοψηφία, κατά κύριο λόγο της Δημοτικής Αρχής, με άδειους φακέλους. Έντονη επίθεση εξαπέλυσαν στην τελευταία συνεδρίαση κατά του Δημάρχου Ανυφαντής, Στάππας και Ζήκας αφού για πολλοστή φορά κατήγγειλαν τη διαδικασία ψήφισης μεγάλων θεμάτων χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από σχετικές μελέτες και στοιχεία.
>
"Όλα αυτά τα χρόνια δυστυχώς, σε κρίσιμα ζητήματα, είμαστε εμείς στην αντιπολίτευση πλήρως ανενημέρωτοι.... Δεν μπορεί η κυρία Προϊσταμένη να μας λέει ότι «την έστειλα σήμερα (μελέτη), δεν έχει έρθει ακόμα, ψηφίστε εσείς και θα σας έρθει το βράδυ». Δηλαδή με την ψήφο παίρνουμε δώρο και μια μελέτη! Δεν πάει έτσι. Αν μη τι άλλο, αυτό απαξιώνει τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τους ίδιους τους Δημοτικούς Συμβούλους", τόνισε ο Γ. Ανυφαντής επικεφαλής των Ενεργών Δημοτών, κατά τη συζήτηση της έγκρισης της μελέτης για το χωμάτινο γήπεδο της Κύπρου.

Νωρίτερα ωστόσο στην ίδια συνεδρίαση, ο Ν. Στάππας, των 8ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ έβαλε θέμα για το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που ζητούσε η Δημοτική Αρχή να αυξηθεί το κονδύλι για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αφού οι δημοτικοί σύμβουλοι έπρεπε εν λευκώ να ψηφίσουν για ένα τόσο μεγάλo ποσό χωρίς να γνωρίζουν σε ποιες εγκαταστάσεις θα δοθούν, τι εργασίες θα γίνουν, με ποιες προτεραιότητες, ποιο χρονοδιάγραμμα.
>
Εν όψει των Δημοτικών Εκλογών, όπως τόνισε ο κ. Ανυφαντής, θα όφειλε η Δημοτική Αρχή να είναι πιο συνετή διότι οι περισσότερες από τις αποφάσεις που λαμβάνονται ήδη, θα εκτελεστούν την επόμενη δημαρχιακή περίοδο, όπου μπορεί να ασκεί τη διοίκηση του Δήμου μία άλλη δημοτική πλειοψηφία, οπότε οι αποφάσεις ήδη από τώρα θα έπρεπε να λαμβάνονται με όσο το δυνατόν πιο ευρεία συναίνεση. Προβλήματα που όπως φαίνεται αναγκαστικά τελικά, θα επιλύσει η απλή αναλογική, αφού ο Δήμαρχος δεν θα διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία και θα είναι αναγκασμένος να λογοδοτεί και να έχει και πειστικά επιχειρήματα και για τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά κυρίως για τους δημότες!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.