Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 08:17

"Θέμα ημερών" η οικοδομική άδεια για το 1ο ΓΕΛ Χολαργού


prlykeioholargou

Στην τελική ευθεία για την εκκίνηση, βρίσκεται το πολυπόθητο και πολυσυζητημένο θέμα της κτιριακής αναβάθμισης του 1ου Λυκείου Χολαργού. Το έργο που "σέρνεται" εδώ και τρία χρόνια και αποτέλεσε φέτος μία από τις σημαντικές αιτίες για τη μείωση των μαθητών στο συγκεκριμένο σχολείο, βρίσκεται πλέον στην τελική φάση πριν τις υπογραφές, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το παλιό κτίριο του 1ου ΓΕΛ Χολαργού που πέρσυ έγινε και viral με την πτώση του παράθυρου σε μαθητή της Γ' Λυκείου, θα υποδεχτεί τους εργολάβους αυτό το καλοκαίρι, ενώ δεν θα χρειαστεί η μεταφορά των μαθητών αφού οι βαριές δουλειές προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέσα στις καλοκαιρινές διακοπές, σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο. Στην ίδια συζήτηση η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρειών του Δήμου μιλώντας κι εκείνη για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, ούτε λίγο ούτε πολύ προσδιόρισε ότι τα πρωτάκια του σχολικού έτους 2020-21 θα είναι αυτά που θα κόψουν... την κορδέλα των εγκαινίων.

Τα νέα δεδομένα προέκυψαν μετά από ερώτηση του Δημοτικού Συμβούλου των 8 Προτάσεων κ. Ν. Στάππα για το χρονοδιάγραμμα του έργου με αφορμή την παραλαβή της μελέτης στατικής επάρκειας του κεραμοσκεπούς κτιρίου. Ο Δήμαρχος απαντώντας, ανέλυσε το χρονοδιάγραμμα: "Το έργο αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στην Πολεοδομία της Αγ. Παρασκευής. Βρισκόμαστε στον φορολογικό έλεγχο της άδειας οικοδομής, άρα είναι θέμα ημερών, εβδομάδων, να πάρουμε την οικοδομική άδεια. Αφού πάρουμε λοιπόν την οικοδομική άδεια για το 1ο Λύκειο Χολαργού, θα την καταθέσουμε στην Περιφέρεια που έχει υποσχεθεί τη χρηματοδότηση για 1.263.000. Βεβαίως το έργο έχει φτάσει πλέον το 1.900.000-κάτι. Τα υπόλοιπα χρήματα είτε θα τα χρηματοδοτήσει ο Δήμος είτε θα μας ξαναχρηματοδοτήσει κι αυτά η Περιφέρεια. Άρα, βγαίνει η οικοδομική άδεια, κατατίθεται στην Περιφέρεια, υπογράφεται προγραμματική σύμβαση, η οποία θα περάσει και απ’ αυτό το Συμβούλιο, και δημοπρατείται το έργο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πολύ νωρίς το καλοκαίρι, θα μπει μέσα ο εργολάβος να κάνει τις δύσκολες δουλειές, έτσι ώστε οι υπόλοιπες, οι αύλειοι χώροι, οι χρωματισμοί, πράγματα τα οποία μπορούν να γίνονται και κατά τη διάρκεια, Σαββατοκύριακα ή απογεύματα, να μπορεί να γίνει. Δεν βλέπω αυτή τη στιγμή να έχουμε κάποιο θέμα για τη μετεγκατάσταση κάποιων αιθουσών. Θα πρέπει να το κοιτάξουμε στην πορεία αυτό το πράγμα. Αν προκύψει θα μας το πούνε και ο ανάδοχος και η Υπηρεσία η οποία χειρίζεται το συγκεκριμένο θέμα".

Ωστόσο η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών κα Βασσάλου μέσα από την πλούσια εμπειρία της επιμήκυνε περεταίρω τους χρόνους αποπεράτωσης μιλώντας και για δεύτερο καλοκαίρι, και όσον αφορά την μετεστέγαση των μαθητών ευχήθηκε ....αυτό να μη χρειαστεί: "Θέλω κι εγώ να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποιες βασικές εργασίες που αφορούν τη θεμελίωση και τον στατικό φορέα του κτιρίου καλοκαιρινούς μήνες, ώστε να μη χρειαστεί να μεταστεγάσουμε μαθητές κλπ. Θα φροντίσουμε να γίνει αυτό το πράγμα. Αυτό βέβαια θα το συζητήσουμε... Θα κάνουμε έτσι την προκήρυξη του έργου ώστε να έχουμε μεγάλο χρονικό περιθώριο ώστε να μπορεί ο εργολάβος να κινηθεί και Χριστούγεννα και Πάσχα και ίσως δεύτερο
καλοκαίρι, ώστε να μην έχουμε προβλήματα μετεγκατάστασης του σχολείου".

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.