Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Με Αγιασμό, επισκέψεις, βραβεύσεις, ομιλίες ξεκινά το Ζουρούδειο

on .

vasilissis

Το Κοινωνικό και Πνευματικό Κέντρο Χολαργού «Αντιγόνη Ζουρούδη: Μάνα της Δωδεκανήσσου» πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018 επίσκεψη με ξενάγηση λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας στο Ίλιον σε έναν μικρό παράδεισο στο κτήμα «Πύργος της Βασιλίσσης» με τον επιβλητικό γοτθικό πύργο, τους πολυγωνικούς πυργίσκους, τους βιολογικούς αμπελώνες, το οινοποιείο και τους στάβλους. Μετά το πέρας της ξενάγησης, ακολούθησε ένα μάθημα οινογνωσίας από οινολόγο και τα μέλη και οι φίλοι του Ζουρουδείου δοκίμασαν κρασιά του κτήματος με συνοδεία από πεντανόστιμες πίτες και τυριά.

Επόμενο ραντεβού για τα μέλη και τους φίλους του Ζουρούδειο ο ετήσιος αγιασμός την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. με την καθιερωμένη βράβευση μαθήτριας (του 1ου Λυκείου Χολαργού) που εισήχθη σε Ιατρική Σχολή όπως η παράδοση επιβάλλει στη μνήμη της ιδρύτριας του Σωματείου ιατρού Πασιθέας Ζουρούδη-Σαλλιγγάρου.

Την ίδια μέρα και στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα μιλήσει ο Αντιστράτηγος κ. Ι. Κρασσάς με θέμα: "Τα γεγονότα που προηγήθηκαν της Ιταλικής Επιθέσεως κατά της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 1940".

vasilissisb