Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

ΖΗΚΑΣ: Πολιτική διαφήμιση για τον Αποστολόπουλο, η τιμή στον Παυλόπουλο

on .

zikaspao

Την επιστολή που έχει αποστείλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλο, ο επικεφαλής του «Δικτύου Πολιτών» κ. Περικλής Ζήκας από τις 20 Σεπτεμβρίου, έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα πρώτη ημέρα του εορταστικού διήμερου "Ημέρες Περικλέους". Να θυμίσουμε ότι ο κ. Ζήκας είχε καταψηφίσει την πρόταση του Δημάρχου για απόδοση τιμής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και ο κ. Στάππας.
Ο κ. Ζήκας μεταξύ άλλων αναφέρει, ότι η Δημοτική Αρχή επιμένει στην ανακήρυξη του Προέδρου ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου μας, παραβλέποντας και υποτιμώντας την ουσία και την δεοντολογία και στοχεύοντας μόνο στην πολιτική διαφήμιση και προβολή του, «αξιοποιώντας» το πρόσωπό και την ιδιότητά του Προέδρου. 

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σεβόμενος τον πολύτιμο χρόνο σας, επιτρέψτε με συντομία να αναφερθώ στο κάτωθι θέμα:

Σας προτάθηκε από τον Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού η ανακήρυξή σας ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου μας.

Αντιλαμβανόμενος πλήρως το θεσμικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη βαρύνουσα σημασία αυτής της θέσης στο πολιτικό μας σύστημα, αναρωτιέμαι αν συνιστά επαρκή λόγο για την ανακήρυξη (όλων) των κατά καιρούς Προέδρων της Δημοκρατίας ως Επίτιμων Δημοτών.

Η ανακήρυξη ενός προσώπου ως Επίτιμου Δημότη ενός Δήμου, απαιτεί, εξ όσων γνωρίζω, τη σωρευτική συνδρομή συγκεκριμένων προϋποθέσεων, ήτοι ότι το υπό ανακήρυξη πρόσωπο πρέπει να είναι πολιτικά και ηθικά άμεμπτο, να τυγχάνει γενικής αναγνώρισης / εκτίμησης και φυσικά να δικαιολογείται / τεκμηριώνεται η σύνδεσή του με τον συγκεκριμένο τόπο και την απόδοση τιμής. Δηλαδή :
- Να υπάρχει κάποιος καταγωγικός δεσμός
- Να υπάρχει σημαντική προσφορά του/της στον συγκεκριμένο τόπο
- Να έχει προσφέρει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό στην κοινωνία ή τη χώρα
- Να υπάρχει εξέχων πολιτικός λόγος

Αλλιώς, στερείται νοήματος η απόδοση τιμής, υποβαθμίζεται και τίθεται στην υπηρεσία του πολιτικού μάρκετινγκ προβολής του εκάστοτε Δημάρχου & της Δημοτικής Αρχής, ή της όποιας διοργάνωσης και σε δημόσιες σχέσεις.
Φαντάζομαι ότι συμφωνείτε, πως όλα τα αμέσως ανωτέρω δεν συνάδουν με τον θεσμικό ρόλο του ΠτΔ, αντιθέτως τον μειώνουν και επίσης διαστρεβλώνουν και υποβαθμίζουν τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη.

Δεν υπεισέρχομαι στο εάν και σε τι βαθμό, στις μέχρι σήμερα ανακηρύξεις σας ως Επίτιμου Δημότη σε 65 Δήμους της χώρας μας, έχουν συντρέξει οι προϋποθέσεις που παρατέθηκαν ανωτέρω. Εν προκειμένω, πάντως, δεν θεωρώ ότι συντρέχουν, καθώς δεν φαίνεται να σας συνδέει κάτι ιδιαίτερο με τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού.

Επειδή, η Δημοτική Αρχή επιμένει στην ανακήρυξή σας ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου μας, παραβλέποντας και υποτιμώντας την ουσία και την δεοντολογία και στοχεύοντας μόνο στην πολιτική διαφήμιση και προβολή, «αξιοποιώντας» το πρόσωπό σας και την ιδιότητά σας,

Σας ζητώ να αρνηθείτε την πρόταση ανακήρυξής σας ως Επίτιμου Δημότη του Δήμου μας. Εξήντα πέντε (65) ανακηρύξεις είναι ρεκόρ χωρίς προηγούμενο και μπορείτε να αρνηθείτε.

Ειλικρινά, θα ήθελα να αποφύγω δημόσιες ανακοινώσεις / καταγγελίες, που εύλογα θα είχαν αναφορές και σε πτυχές του παρελθόντος.

Με τιμή,

Περικλής Ζήκας
Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου – Χολαργού
Επικεφαλής «Δικτύου Πολιτών Χολαργού – Παπάγου»

20/09/2018