Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 06:58

Υπάρχουν ευθύνες για το κρούσμα ιού Δυτικού Νείλου σε Παπάγου-Χολαργό


kounoupib

Η δημοτική παράταξη "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για τις 8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ" προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι την ώρα που ο Δήμος μας είναι σε καραντίνα για την αιμοδοσία από την περασμένη Πέμπτη, η Δημοτική Αρχή απέκρυψε τα γεγονότα.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

"Με αφορμή το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο Δήμο Παπάγου Χολαργού και τις άμεσες ευθύνες που προκύπτουν για την δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου για την αδράνεια και τους λάθος χειρισμούς που έχει κάνει, η Δημοτική Παράταξη 8 Προτάσεις επισημαίνει τα εξής:

Κατ’ αρχήν όπως φαίνεται αν και η Δημοτική Αρχή γνωρίζει το περιστατικό από την περασμένη Πέμπτη προσπάθησε να το αποκρύψει, παρά το γεγονός ότι είναι σοβαρότατο θέμα δημόσιας υγείας το οποίο για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται άμεση ενημέρωση του κοινού.

Έπρεπε λοιπόν, από το πρώτο δευτερόλεπτο να έχει βγάλει έκτακτη ανακοίνωση όχι μόνο στο site του Δήμου αλλά και στα Κοινωνικά Δίκτυα.

Έπρεπε να έχει ενημερώσει ότι ο Δήμος μας τίθεται σε καραντίνα για την αιμοδοσία, όπως την ενημέρωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Έπρεπε να έχει ενημερώσει τους κατοίκους για τις ενδείξεις της ασθένειας, όπως και για τους ιδιαίτερους κινδύνους για τις ευπαθείς ομάδες.

Έπρεπε να έχει ενημερώσει για τις οδηγίες πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου, έτσι ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του.

Έπρεπε να έχει καλέσει εξειδικευμένο συνεργείο για ειδικό ψεκασμό στην περιοχή όπου εντοπίστηκε το κρούσμα, αλλά και στους Παιδικούς Σταθμούς, τις Παιδικές Χαρές κ.λπ.

Έπρεπε να έχει ενημερωθεί και να υιοθετήσει εναλλακτικές πρακτικές και σκευάσματα όταν έμαθε ότι ο ιός εμφανίστηκε στην Αττική και να κάνει διαχωρισμό πρακτικών για υδάτινες επιφάνειες και εδάφη, όπως συνιστά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Έπρεπε να έχει ειδοποιήσει και να απομακρύνει τον κόσμο για τους όποιους ψεκασμούς έκανε, διότι οι ουσίες όπως επισημαίνει και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι επικίνδυνες.

Θυμίζουμε ότι εδώ και αρκετό καιρό, η Δημοτική Παράταξη 8 Προτάσεις κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τόσο για την έξαρση του πληθυσμού των κουνουπιών, όσο και για την παρουσία του ιού του Δυτικού Νείλου.

Η Δημοτική Παράταξη 8 Προτάσεις ενημερώνει τους συνδημότες μας ότι όλες οι απαραίτητες οδηγίες και προφυλάξεις βρίσκονται στη διεύθυνση:

http://www.keelpno.gr/…/νοσήματαπο…/ιόςτουδυτικούνείλου.aspx


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.