Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 14:09

ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ: Παρά το εύρωστο ταμείο ο Δήμος έβαλε νέο φόρο για τα σχολεία!


anifantis

Σε ψηλούς τόνους τοποθετήθηκε ο Γιώργος Ανυφαντής, επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Δημότες", στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο θέμα της κατανομής των 34.000 ευρώ (για το πρώτο 6μηνο) από την αύξηση του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων στις Σχολικές Επιτροπές.

"Αυτό εδώ το θέμα αποδεικνύει περίτρανα την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής του Δήμου. Με απόφαση της πλειοψηφίας σας, βάλατε ένα νέο φόρο πάνω σε έναν ήδη υπάρχοντα. Γιατί; Για 34.000 περίπου 50000 ευρώ όλο το χρόνο. Αντί να τα βγάλει από το ταμείο του ένας εύρωστος Δήμος όπως ο δικός μας, να τα δώσει στα σχολεία εσείς χωρίς σχεδιασμό αποφασίσατε το απλό να επιβάλετε ένα νέο φόρο. Αυτό το απλό θεματάκι δείχνει την έλλειψη σχεδιασμού και την έλλειψη βούλησης.
Στην εποχή της κρίσης που θα έπρεπε ο Δήμος μας να είναι δίπλα σε κάθε ένα δημότη από τη στιγμή που έχει το ταμείο έρχεται και λέει βάζω νέο φόρο¨.

Ένα θέμα που το προηγούμενο διάστημα συγκέντρωσε αρκετές αντεγκλήσεις με μία μερίδα γονέων να αντιδρά στην επιβολή του νέου φόρου και να φτάνει μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτυρόμενη και την Ένωση Γονέων να δηλώνει αρχικά "ικανοποιημένη με την απόφαση" και στη συνέχεια ότι δεν παίρνει θέση.

Ο Δήμαρχος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ν. Στάππα, δήλωσε ότι τα χρήματα από τον ΦΗΧ, θα δοθούν γενικά στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων χωρίς να δεμεύεται ότι θα καλύψουν τα αναλώσιμα εκείνα που ζητούνται κάθε χρόνο να αγοραστούν από τους γονείς.

Το σίγουρο είναι ότι έφτασε η ώρα να καλυφθούν, μετά τη διαρκή διεκδίκηση των Συλλόγων Γονέων των Νηπιαγωγείων τα υλικά για τα νήπια, έστω και καθυστερημένα. Για τους μαθητές των Δημοτικών, που προφανώς έχουν ήδη αγοράσει ότι τους ζητήθηκε το θέμα φαίνεται να μετατίθεται για του χρόνου.

Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μ. Τράκας δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι από το ποσό που αντιστοιχεί για τα σχολεία Β'Βάθμιας εκπαίδευσης, θα καλυφθούν τα ξενόγλωσσα βιβλία που ζητούνται στην Α Λυκείου, αν δεν τα καλύψει το Υπουργείο όπως έχει ανακοινώσει.

Στο δια ταύτα, τα σχολεία έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου ακόμη δεν έχουν αποφασίσει που και πως θα δαπανηθούν τα συγκεκριμένα ποσά. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν λίστες με υλικά για να μπορέσουν να προχωρήσουν στο παιδαγωγικό τους έργο και οι γονείς, αφού πληρώνουν κανονικά τον ΦΗΧ μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, όπως και οι υπόλοιποι δημότες, εξακολουθούν να χώνουν βαθιά το χέρι στην τσέπη...


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.