Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

13 δέντρα για κόψιμο στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς μελέτη διαχείρισης πρασίνου

on .

metafitefsi

Η τύχη ακόμη 15 δέντρων πρόκειται να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας Πρασίνου από τα 15 δέντρα τα 13 προτείνεται να κοπούν, μόνο το ένα από αυτά να αντικατασταθεί και ακόμη δύο (1 ελιά και 1 βραχυχίτωνας) να "απομακρυνθούν".

Κάπως έτσι η καταμέτρηση συνεχίζεται με μέσο όρο όπως έχουμε ξαναγράψει γύρω στα 8 δέντρα να κόβονται σε κάθε συνεδρίαση (και είμαστε στην 10η για το 2018) ακόμη χωρίς μελέτη διαχείρισης πρασίνου χωρίς δηλαδή να ξέρουμε αν πρέπει να κοπούν, αν μπορούν να μεταφυτευτούν, αν πρέπει να αντικτατασταθούν, ποια είδη δέντρων πρέπει να φυτευτούν, σε ποιά σημεία του Δήμου κ.λπ.

Όπως έχει σημειωθεί χαρακτηριστικά, υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι τα δέντρα πρέπει να κοπούν για να απελευθερωθούν τα πεζοδρόμια. Όμως στις περισσότερες των περιπτώσεων μετά την κοπή των δέντρων τα πεζοδρόμια εξακολουθούν να είναι στενά, αποσπέλαστα και άχρηστα, με αποτέλεσμα να κόβονται δεκάδες δέντρα τελικά χωρίς λόγο και ουσία.

Και όλα αυτά, με φόντο το σημαντικό πρόβλημα προ των πυλών, της κλιματικής αλλαγής, που όπως φαίνεται κάποιοι θεωρούν ότι δεν... θα ζούμε να το δούμε... 

 

Φωτό αρχείου. Νερατζιές που είχαν "απομακρυνθεί" από την οδό 17ης Νοεμβρίου και μεταφυτεύτηκαν στο Νταμάρι του Χολαργού από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.