Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 16:04

Στα Genius Kids του Χολαργού η σχολική μελέτη γίνεται οργανωμένο παιχνίδι!


geniusb


Το καθημερινό διάβασμα των παιδιών αρκετές φορές γίνεται άγχος για τους γονείς, δημιουργεί προβλήματα στη σχέση, επιμηκύνει το χρόνο μελέτης εξαντλώντας και το χρόνο παιχνιδιού κυρίως για τα μικρότερα παιδιά. Προβλήματα αρκετά συνηθισμένα που για τη λύση τους δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια τα Κέντρα Μελέτης.

Ένα πρωτοποριακό, ολοκαίνουργιο Κέντρο Μελέτης άνοιξε στην αρχή της περσινής σχολικής χρονιά στην πλατεία Παλαμά στο Χολαργό. Το myxolargos/mypapagos βρέθηκε στο χώρο του "Genius Kids" και μίλησε με την υπεύθυνη εκπαίδευσης του Κέντρου και παιδοψυχολόγο κα Βικτώρια Σαμαρά.

"Το Κέντρο μας λειτούργησε για πρώτη φορά πέρσυ τον Σεπτέμβριο. Με αυτή την έννοια είμαστε ακόμη καινούργιοι στο χώρο. Καινούργιοι όμως στη γειτονιά του Χολαργού. Γιατί το όλο εγχείρημα του "Genius Kids" είναι δοκιμασμένο και επιτυχημένο αρκετά χρόνια πριν".

Εμείς, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τη δραστηριότητα και την προσέγγιση των παιδιών σε αυτή τη μάλλον άχαρη διαδικασία της σχολικής μελέτης. Ζητήσαμε, λοιπόν, από την κα Σαμαρά να μας ξεναγήσει στο φωτεινό χώρο των Genius Kids και με λίγα λόγια να μας εξηγήσει τον τρόπο δουλειάς τους.

genius
"Κάθε παιδί συμπληρώνει αρχικά ένα έντυπο με τις υποχρεώσεις που έχει για την επόμενη μέρα κι έτσι οργανώνεται μαζί με τον εκπαιδευτικό η ατομική του μελέτη. Για τις εργασίες εκείνες που προέρχονται από τα σχολικά εγχειρίδια χρησιμοποιεί το κάθε παιδί έναν υπολογιστή και μέσω ειδικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας απαντά και λύνει τα καθήκοντα του. Για τις εργασίες που είναι εκτός σχολικών βιβλίων, φυλλάδια, εκθέσεις, projects, με την καθοδήγηση πάντα εξειδικευμένου εκπαιδευτικού προχωρά στην επίλυση προβλημάτων, στην αναζήτηση πληροφοριών, στην παραγωγή γραπτού λόγου κ.λπ. Καθημερινά ωστόσο τα παιδιά αξιολογούνται, ώστε να εντοπίζονται πιθανά κενά έγκαιρα και να μπορεί ο εκπαιδευτικός να εμβαθύνει σε αυτά".

"Σε κάθε περίπτωση ο στόχος μας είναι", συνεχίζει η κα Σαμαρά "το παιδί να φεύγει από εμάς ικανοποιημένο το ίδιο για τις επιδόσεις του, χαρούμενο γιατί το υπόλοιπο απόγευμα του είναι ελεύθερο. Θέλουμε το παιδί να αισθάνεται ότι πατά σταθερά στα πόδια του από τη γνώση που καθημερινά εισπράττει ευχάριστα και διασκεδαστικά".

Θετικά αποτελέσματα εισπράττουν και οι γονείς, αφού έχουν τη δυνατότητα να περνούν χρόνο με τα παιδιά τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Χαροποιούνται σίγουρα με τις καλύτερες και σταθερές επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο. Και πάνω απ όλα βλέπουν το παιδί τους να εξελίσσεται μαθησιακά ήρεμα και οργανωμένα.

Τα.. Genius Kids μπορούν να είναι μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Παρακολουθούν ένα καθημερινό πρόγραμμα μελέτης την εβδομάδα. Υπάρχουν όμως και άλλα προγράμματα τα οποία προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε μαθητή τα οποία ξεκινούν από 60 ευρώ. Κι επειδή το διάλειμμα είναι απαραίτητο μέσα στη διαδικασία, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και στιγμές χαλάρωσης για επιτραπέζια, ζωγραφική, κατασκευές ενώ στο χώρο λειτουργεί και δανειστική βιβλιοθήκη.

geniuse

Στις υπηρεσίες του από σήμερα παρέχεται και η φύλαξη παιδιών δημοτικού η οποία γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με δημιουργικές ασχολίες και παιχνίδια καθώς και με τη χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Στο Genius Kids υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής οποιαδήποτε στιγμή το χρόνο, άλλωστε το κάθε παιδί παρακολουθείται ατομικά, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα για δοκιμαστική δωρεάν περίοδο πριν την εγγραφή.

GeniusKids
Φανερωμένης 30, Χολαργός, τηλ. 210 6538670, 6932 387033, www.geniuskids.edu.gr


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.