Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 11:31

Ταλαιπώρησαν πολίτη, ζητάνε και τα ρέστα


dimarxeioxolargou

Όπως διαπιστώνεται τελικά ο κ. Αποστολόπουλος μετά τη σειρά διοκητικών λαθών που διαπράττει, αποφάσισε να το γυρίσει στην... "τρελή". Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, όπου μετά την καταγγελία πολίτη για την άρνηση να του χορηγηθεί άδεια λειτουργίας καταστήματος, ο δημότης αναγκάστηκε να προσφύγει στον Συνήγορο του Πολίτη, και ο ΣτΠ δικαίωσε με κατευθυντήρια οδηγία τον πολίτη αποστέλλοντας υποδείξεις στον Δήμο.

Κατόπιν αυτών και μιας απίστευτης ταλαιπωρίας που υπέστη ο πολίτης, ο κ. Αποστολόπουλος αναγκάστηκε να εφαρμόσει τον νόμο σύμφωνα με τις υποδείξεις του Συνηγόρου του Πολίτη. Το γεγονός σχολιάστηκε δυσμενώς τόσο από τοπικά ΜΜΕ όσο και από απλούς αναγνώστες. Στη συνέχεια ο Συνήγορος του Πολίτη, όπως έχει καθιερώσει, εξέδωσε επιστολή που ευχαριστεί τον κ.  Αποστολόπουλο που συμμορφώθηκε με... τις υποδείξεις του.

Αυτήν την τελευταία ευχαριστία συγκράτησε ο κ. Αποστολόπουλος και αντί συγνώμης εξέδωσε ανακοίνωση αποκρύπτοντας, όπως συνηθίζει την όλη υπόθεση και αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Τις ευχαριστίες του απέστειλε ο Βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη κ. Ιωάννης Σαγιάς προς το Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο και την Αντιδήμαρχο κα. Άννα – Μαρία Τσικρικώνη για τη συνεργασία τους, σε υπόθεση πολίτη για την έκδοση σχετικής βεβαίωσης περί ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Ο.Τ. της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, αντί για «χαστούκι» και «κούνημα του δαχτύλου» όπως παραπλανητικά αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου".

Είναι προφανές ότι ο κ. Αποστολόπουλος βρίσκεται σε πανικό εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαίου, αφού μέσα σε ένα μόλις μήνα επιλέγει να επιτεθεί για δεύτερη φορά στο myxolargos/mypapagos.gr χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς όπως "ψευδές δημοσίευμα” για ρεπορτάζ που γνώριζε ότι η πηγή είχε δημοσιοποιήσει λανθασμένα στοιχεία, ενώ τώρα αναφέρεται σε "παραπλανητικό δημοσίευμα" για το "δάχτυλο που του κούνησε ο Συνήγορος του Πολίτη".

Ο Δήμαρχος είναι προφανές ότι προσπαθεί να αντιπαρατεθεί με παραπληροφόρηση στον τοπικό τύπο που του ασκεί κριτική και να σπηλώσει όσο του επιτρέπει η θέση του την υπόληψη του myxolargos/mypapagos.gr. Αυτή δε τη φορά επιτίθεται και σε έταιρο τοπικό blog το οποίο έκανε αντίστοιχο ρεπορτάζ, αφού άλλωστε η πηγή ήταν ίδια, η επίσημη ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Πολίτη.

Με ένα κείμενο που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο Δήμαρχος, προσπαθεί να καλύψει την ανάλγειτη, επί σχεδόν 2 χρόνια, καθυστέρηση έκδοσης άδειας καταστήματος και των ελειπών ερμηνειών των Νόμων από τις υπηρεσίες που προϊσταται, που είχαν σαν αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του πολίτη, γεγονός που του επισήμανε ο Συνήγορος το Πολίτη.

Τώρα για τις ευχαριστίες που καταθέτει ότι του απηύθυνε η Ανεξάρτητη Αρχή, μόνο περήφανος δεν μπορεί να αισθάνεται ο Δήμαρχος. Μάλλον πιο κοντά στο "μ' αρέσουν οι παρατηρήσεις, διορθώνομαι"...θα έπρεπε να είναι η ψυχολογία του...

Όσο για το χαρακτηρισμό "παραπλανητικό" οφείλουμε να τον επιστρέψουμε στο κείμενο-απάντηση του Δημάρχου γιατί επιδιώκει ακριβώς αυτό.

Διαβάστε και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας:

"ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κας ΤΣΙΚΡΙΚΩΝΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΚΑΙ «ΚΟΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΟΥ»

Τις ευχαριστίες του απέστειλε ο Βοηθός του Συνηγόρου του Πολίτη κ. Ιωάννης Σαγιάς προς το Δήμαρχο Παπάγου – Χολαργού κ. Ηλία Αποστολόπουλο και την Αντιδήμαρχο κα. Άννα – Μαρία Τσικρικώνη για τη συνεργασία τους, σε υπόθεση πολίτη για την έκδοση σχετικής βεβαίωσης περί ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Ο.Τ. της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, αντί για «χαστούκι» και «κούνημα του δαχτύλου» όπως παραπλανητικά αναφέρουν δημοσιεύματα του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου.

Στα πλαίσια του διαμεσολαβητικού της ρόλου η Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη, απευθύνθηκε προς το Δήμο Παπάγου – Χολαργού για υπόθεση πολίτη που ζητούσε τη χορήγηση βεβαίωσης περί ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου μας αδυνατούσε αρχικώς να εκδώσει την σχετική βεβαίωση λόγω αφενός της επανειλημμένης άρνησης της Υπηρεσίας Δόμησης Αγίας Παρασκευής να αποφανθεί με τρόπο σαφή για το αν απαιτείται ή όχι άδεια αλλαγής χρήσης του συγκεκριμένου καταστήματος, απαραίτητη προϋπόθεση από το Νόμο, αφετέρου λόγω της συσταλτικής ερμηνείας που έδινε η Υπηρεσία του Δήμου μας, στη δεύτερη προϋπόθεση του Νόμου περί αδιάλειπτης ίδιας χρήσης.

Σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία, προβλέπεται ότι : «Εάν η υπηρεσία του Δήμου απευθύνεται στην Υπηρεσία Δόμησης προκειμένου να αποφανθεί επί των χρήσεων γης, η τελευταία θα πρέπει να αποφαίνεται με τρόπο σαφή επ’ αυτών και να καταλήγει στο αν επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση στη συγκεκριμένη τοποθεσία και να μην περιορίζεται μόνο σε αναφορά της κείμενης νομοθεσίας».

Κατόπιν της διευκρίνησης τόσο του Συνηγόρου του Πολίτη, όσο και του Συμπαραστάτη του Δημότη Παπάγου - Χολαργού, κ. Π. Κανελλόπουλου, - το διαμεσολαβητικό ρόλο των οποίων ο Δήμος Παπάγου Χολαργού σέβεται απολύτως και τις εμπεριστατωμένες γνωμοδοτήσεις των οποίων εξετάζει πάντα με ιδιαίτερη προσοχή – ότι επιτρέπεται η διασταλτική ερμηνεία της έννοιας της αδιάλειπτης ίδιας χρήσης, καθώς και κατόπιν της σαφούς τοποθέτησης της Υπηρεσίας Δόμησης της Αγίας Παρασκευής, η οποία ήρθε για πρώτη φορά και παρά τα επαναλαμβανόμενα έγγραφα του Δήμου μας, με την από 23-1-2018 απάντησή της, χορηγήθηκε η σχετική βεβαίωση.

Ως εκ τούτου τα παραπλανητικά δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού ηλεκτρονικού τύπου, για δήθεν χαστούκια και κουνήματα του δάχτυλου, ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν, ενώ ο Δήμος μας αποβλέπει πάντοτε στην αγαστή συνεργασία με τις Ανεξάρτητες Αρχές και το Συμπαραστάτη του Δημότη, το διαμεσολαβητικό ρόλο των οποίων αναγνωρίζει και σέβεται απολύτως.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων"

sinigorosefxaristies


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.