Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 07:43

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ, το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού


fireexit


10η μέρα μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Συνονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, με τον δείκτη κινδύνου εμφάνισης πυρκαγιάς κολλημένο σχεδόν όλες αυτές τις μέρες στην πολύ υψηλή κατηγορία ν. 4, εν μέσω βαρύτατου εθνικού πένθους που έχει ανοίξει μία τεράστια συζήτηση ευθυνών και ενώ ο Υμηττός είναι μόνιμα
απαγορευμένος, η Δημοτική Αρχή Αποστολόπουλου ακόμη δεν έχει ενημερώσει για το σχεδιασμό της για την αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Κι ενώ ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι του επέδειξαν ιδιαίτερα ευαίσθητα ανακλαστικά, να εκδώσουν άμεσα διάψευση,
χαρακτηρίζοντας και "ψευδές" δημοσίευμα του myxolargos/mypapagos.gr, που ανέφερε ότι δεν παραβρέθηκε η Δημοτική Αρχή στη συγκεκριμένη έκτακτη και πολύ σημαντική συνεδρίαση.

Μικρή σημείωση εδώ για την ιστορία, ότι την ώρα που δημοσίευαν στα επίσημα site και page του Δήμου την διάψευση,
γνώριζαν ότι η πληροφόρηση προερχόταν από ανακριβές δελτίο τύπου της Περιφέρειας όσο και ότι ήδη και άλλα sites είχαν δημοσιοποιήσει τις ίδιες ακριβώς τελικά λανθασμένες πληροφορίες, ωστόσο επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν ακραίους χαρακτηρισμούς.

Για να επανέλθουμε όμως στην ουσία, η διάψευση στα... λόγια της Δημοτικής Αρχής έρχεται τώρα μέσα από τις πράξεις της ή μάλλον από την απραξία της, να διαψεύσει ουσιαστικά τους ίδιους. Κι ενώ διατυμπάνισαν ότι στη συνεδρίαση
παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Αυγουρόπουλος και ο επικεφαλής της ΔΑΠΑΧΟ, μέχρι σήμερα 10η μέρα με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και διατρέχοντας υψηλότατο κίνδυνο ακόμη οι δημότες Παπάγου-Χολαργού είναι παντελώς ανενημέρωτοι για το σχεδιασμό αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, της Δημοτικής Αρχής.

Ακόμη, 10 μέρες μετά περιμένουμε να δώσει ο Δήμαρχος στη δημοσιότητα έστω τις προτάσεις, σύμφωνα με τη διάψευση τους, που κατέθεσε ο Αντιδήμαρχος στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Ακόμη περιμένουμε να αισθανθούν την υποχρέωση να ενημερώσουν για την επικαιροποίηση του σχεδίου εκκένωσης που τους ζητήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Τομέα μας.

Όπως και κανείς μας δεν γνωρίζει και τον μέχρι τώρα σχεδιασμό. Αν υπάρχει.

Έτσι, φτάνουμε να αναρωτιόμαστε, οι πολιτικές ηγεσίες δεν πρέπει να αναλογίζονται και τις ευθύνες των θέσεων που
καταλαμβάνουν; Είναι τελικά μόνο οι φιέστες και τα κοσμικά ενσταντανέ από εκδηλώσεις, η άσκηση των καθηκόντων τους; Δεν είναι και μία μεγάλη γκάμα ευθυνών για τις οποίες είναι υπόλογοι στους δημότες που τους ανέθεσαν την τύχη των ίδιων και της πόλης στα χέρια τους; Τελικά, τί άλλο πρέπει να συμβεί ώστε να αδράξουν την ευκαιρία να οργανωθούν καλύτερα, να προστατεύσουν ενημερώνοντας τους πολίτες και να οχυρώσουν την πόλη, όσο το δυνατόν;

Ο Δήμαρχος επέλεξε την εύκολη οδό. Όμως έχουμε συνηθίσει από επιθέσεις πολιτικών σε ΜΜΕ όταν αυτά αποκαλύπτουν την αδυναμία και τα λάθη τους. Γιατί λάθος ήταν, λίγες μέρες μετά την τεράστια τραγωδία στο Μάτι ο Δήμαρχος να εκτιμήσει ότι μπορεί και να μην παραστεί αυτοπροσώπως στο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.