Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 13:40

Πέρασαν 20 χρόνια από τη φονική φωτιά στον Υμηττό


mnimeio

Ο Ιούλιος τελικά είναι ένας μήνας που αφανίζει δάση και παίρνιε ζωές. 22 Ιουλίου του 1998 ήταν όταν ξέσπασε και η φονική φωτιά στον Υμηττό, στην κατάσβεση της οποίας έχασαν τη ζωή τους οι Αρχιπυροσβέστες Μαλούκος Δημήτριος και Μαυραειδής Θεμιστοκλής, ο Πυροσβέστης Διαβολής Αλέξανδρος, καθώς και ο Εθελοντής Πυροσβέστης Καραμολέγκος Δημήτριος.

Στη μνήμη των πεσόντων που έπεσαν στο καθήκον κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, τελέστηκε λίγες μέρες πριν τη φετινή φονική πυρκαγιά στην Αττική, επιμνημόσυνη δέηση στον Καρέα, στο χώρο μνημείο που έχει στηθεί για να τους θυμίζει.

Το τρισάγιο τελέσθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σιλουανό Βέργο εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα Βύρωνος, συνεπικουρούμενο από τον Πατήρ Χαράλαμπο από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαύρας, στον τόπο όπου έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό.

Στην εκδήλωση απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης και ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) Βασίλης Βαλασόπουλος.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.