Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 09:24

ΤΩΡΑ. Ενός λεπτού σιγή στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα θύματα των πυρκαγιών


sigi

Με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού, πριν λίγη ώρα.

Στις ανακοινώσεις που ακολούθησαν ο Δήμαρχος ευχαρίστησε του δημότες για την άμεση ανταπόκριση τους στη συγκέντρωση ειδών. Ενημέρωσε ότι ήδη παραδόθηκαν τα φάρμακα στο Δήμο Ραφήνας, ενώ ο Δήμος μας συνέδραμε και το Δήμο Ζωγράφου παραχωρώντας ένα φορτηγό με παπαγαλάκι για την αποκατάσταση των ζημιών στις Δημοτικές του κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα. Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι ο δημοτικός μηχανισμός του Δήμου μας είναι πανέτοιμος να ανταποκριθεί σε πιθανό κίνδυνο και η ΔΑΠΑΧΟ βρίσκεται σε πολύ σωστή οργάνωση και ότι άλλο λέγεται αφορά μικροπιλιτικές εν όψει δημοτικών εκλογών.

Ο Νίκος Στάππας κατέθεσε πρόταση με αφορμή την τραγική επικαιρότητα για τη διοργάνωση ημερίδας, εκδληλωσης, συζήτησης για τα θέματα πολιτικής προστασίας του Δήμου. Ώστε να ενημερωθούν οι δημότες για το ποιοί κίνδυνοι έχουν εντοπισθεί, τι σχέδια έχουν εκπονηθεί, ποιό είναι το προσωπικό, ποιες οι οδηγίες προς το κοινό κ.λπ. Την ίδια πρόταση υποστήριξε και ο Νίκος Καραγιάννης. Ωστόσο ο Δήμαρχος απαντώντας, ενημέρωσε ότι δύο φορες το χρόνο Νοέμβριο και Απρίλιο συγκαλείται το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας στο οποίο συμμετέχει και ο κ. Ζήκας και όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει σε αυτό. Το όργανο αυτό δύο φορές το χρόνο σύμφωνα με τον Δήμαρχο, καταστρώνει σχέδια και χαράσσει την πολιτκή που θα ακολουθηθεί. Όσο για την ενημέρωση των πολιτών, με αφορμή τα τραγικά συμβάντα αναρτήθηκαν αυτές τις μέρες μπάνερς στην ιστοσελίδα του Δήμου με links στην ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου με τις οδηγίες αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων και δασικών πυρκαγιών προς τους πολίτες.

Ο Γιώργος Ανυφαντής πρότεινε να εξετάσει ο Δήμος το ενδεχόμενο να ενισχύσει οικονομικά τους πληγέντες μέσω ειδικού λογαριασμού τόσο από τον δικό του προϋπολογισμό όσο και σε συνεννόηση με άλλους Δήμους με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, όσο και μέσω κάποιων εκδηλώσεων παραχορώντας τα έσοδα αυτών.

Τέλος, η κα Βεντουζά ενημέρωσε ότι είναι πολλοί οι συνδημότες μας που έχασαν τις περιουσίες τους από τις πυρκαγιές. Συμπλήρωσε ότι μέχρι και το Σάββατο λόγω πένθους ματαιώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ενώ όλα τα έσοδα από την παράσταση "Ηλέκτρα" στις 29 Ιουλίου τόσο της παραγωγού εταιρείας όσο και του ενοικίου του Δήμου θα παραδοθούν στους πυρόπληκτους.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.