Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 11:59

Κασετίνα με κοσμήματα σε δρόμο του Χολαργού βρήκε νεαρός και παρέδωσε στο Α.Τ.


kosmimata

Άξια επαίνων η ενέργεια ενός 29χρονου Αλβανού να παραδώσει, στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού μια δερμάτινη κασετίνα με 37 κοσμήματα αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ που βρήκε πεταμένα σε δρόμο του Χολαργού.

Ο 29χρονος, πατέρας ενός τετράχρονου κοριτσιού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του www.tovima.gr που εργάζεται ως διανομέας φαγητού σε εστιατόριο της λεωφόρου Μεσογείων και διαμένει στον Χολαργό ανακάλυψε την κασετίνα με τα χρυσά και τα ασημένια κοσμήματα το απόγευμα της 19ης Ιουνίου στην οδό Υμηττού (σσ.: κοντά στο σπίτι του) κι έσπευσε να την παραδώσει στο γειτονικό αστυνομικό τμήμα. Πολλά από τα κοσμήματα ήταν με καρτελάκια και σε ειδικές συσκευασίες κι αυτό αποτελεί δείγμα ότι ίσως παρέπεσε σε κάποια μεταφορά και συναλλαγή κοσμηματοπωλών. Χωρίς να αποκλείεται άλλο ενδεχόμενο...

Ο νεαρός Αλβανός ήλθε στη χώρα μας μαζί με τους γονείς του πριν από 26χρόνια (όταν ήταν σε ηλικία τριών ετών ). Ο πατέρας του εργαζόταν ως οικοδόμος και μητέρα του ως οικιακή βοηθός .

Συγκίνηση προκαλούν κι όσα ανέφερε μιλώντας προς "Το Βήμα". Όπως τόνισε «δεν σκέφθηκα ούτε στιγμή να κάνω τίποτα άλλο από το να παραδώσω την κασετίνα με τα κοσμήματα. Ο πατέρας μου με έχει μάθει ότι δεν αγγίζουμε ποτέ τίποτα ξένο. Ξέρω ότι η αξία αυτών των κοσμημάτων αντιστοιχεί σε πολλά χρόνια δουλειάς. Ξέρω ότι ίσως μπορεί με αυτά τα λεφτά να άλλαζα το μέλλον του παιδιού μου. Όμως προτιμώ να εργαστώ σκληρά και να είναι υπερήφανη για μένα ».

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί ότι ο 29χρονος από τότε που ανακάλυψε τα κοσμήματα επικοινώνησε με κοσμηματοπώλες της περιοχής και τους ενημέρωσε για το εύρημά του, μήπως κάποιος από αυτούς έχασε την θήκη με τα κοσμήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ ήδη πραγματοποιεί έρευνα για τον εντοπισμό των κατόχων των κοσμημάτων.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.