Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 20:47

Στη Σλοβενία με το ERASMUS+ το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού


sloveniab

Στα μέσα Μαρτίου του 2018, καθηγητές και μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χολαργού που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, με θέμα τη νεανική επιχειρηματικότητα, ταξίδεψαν στη Σλοβενία, για να συναντήσουν τις αντιπροσωπείες των εταίρων χωρών.

Το Dolenskje Toplice, όπου βρισκόταν το σχολείο, είναι μια ήσυχη πόλη, στη νότια πλευρά της χώρας, γνωστή για τις θερμές πηγές της και τα μεγάλα ξενοδοχεία με τα ιαματικά λουτρά.
Αφήνοντας την ζεστή Αθήνα, οι καθηγητές Χριστίνα Μπράβου, συντονίστρια του προγράμματος και Νίκος Παπαδόπουλος, καθώς και οι μαθητές Δήμητρα Νικολάου, Δήμητρα Σπυροπούλου, Ελβίρα Πεφάνη και Σπύρος Γκανούδης βρέθηκαν στα χιονισμένα τοπία της Σλοβενίας και παρακολούθησαν το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που είχε ετοιμάσει το σχολείο.

Οι μαθητές των εταίρων χωρών συμμετείχαν σε δραστηριότητες και διασκεδαστικά παιχνίδια στον χώρο του σχολείου, σε ομαδικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν σε επαγγελματικό λύκειο της γειτονικής πόλης Novo Mesto, σε παρουσίαση διαφήμισης προϊόντος. Οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τους στόχους, που πρέπει να επιτευχθούν έως το τέλος του προγράμματος.

Η γνωριμία με επιχειρηματίες της περιοχής και οι ξεναγήσεις στις μικρές τοπικές επιχειρήσεις παρασκευής μελιού, σοκολάτας και ηδύποτων, αλλά και σε μεγάλη φαρμακοβιομηχανία συνέβαλαν στην ενημέρωση των επισκεπτών από την Ελλάδα αλλά και από την Πολωνία, την Ιταλία και την Κροατία, σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα της περιοχής.

slovenia
Οι εκδρομές που πραγματοποιήθηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο Krvavec με την επιβλητική θέα, αλλά και στο εντυπωσιακό σπήλαιο Postojna, το μεγαλύτερο σε έκταση της Ευρώπης, συμπλήρωσαν την εικόνα, που σχημάτισαν για την περιοχή οι φιλοξενούμενοι καθηγητές και μαθητές.
Η πενθήμερη παραμονή στο Dolenskje Toplice ήταν γεμάτη νέες εμπειρίες και ευχάριστες στιγμές για την ελληνική αντιπροσωπεία του 1ου Γυμνασίου Χολαργού.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.