Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 07:00

ΑΡΓΩ: «ΟΝLINE Ανώνυμα προφίλ και σκοτεινές παραπλανήσεις στο Διαδίκτυο»


argo

Το φαινόμενο του εκφοβισμού (bullying) στο σχολικό περιβάλλον και το διαδίκτυο (cyber bullying) και του grooming (αποπλάνηση μέσω ψεύτικων προφίλ στο διαδίκτυο) έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στην χώρα μας.
Η παράσταση ONLINE έρχεται να διαμορφώσει ένα νέο πεδίο αντιμετώπισης του φαινομένου μέσα από έναν άλλο δρόμο, αυτόν της τέχνης του θεάτρου, προσθέτοντας ένα σημαντικό εργαλείο διαχείρισης του προβλήματος στα χέρια σας. Είναι μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα που απευθύνεται σε εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς θίγει το μείζον θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και τον εθισμό σε αυτό. Τους κινδύνους της ανωνυμίας των ψεύτικων προφίλ στα social media, την έκθεση προσωπικών δεδομένων και τις πιθανές αρνητικές συνέπειες αυτών.

* Η παράσταση βασίζεται σε άρθρα με θέμα τον εθισμό και τον εκφοβισμό των νέων στο διαδίκτυο, σε επιτυχημένες δράσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε αληθινά περιστατικά ανθρώπων, που έπεσαν θύματα διαδικτυακού εκφοβισμού και αποπλάνησης μέσω ψεύτικων προφίλ. Σε απαντήσεις μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου ενός ερωτηματολογίου διερεύνησης αναγκών, που συντάχθηκε ειδικά για την δραματουργική ανάπτυξη της παράστασης από τον Παιδοψυχίατρο και Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης Αργώ Χάρη Καραμπέτσο και τον σκηνοθέτη – συγγραφέα της παράστασης Γιώργο Ρ.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.