Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 10:44

Για τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μαρξ, εκδήλωση στο Δημαρχείο


marx

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, στις 18.00 στο Δημαρχείο Χολαργού και στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση & προβολή της ταινίας "Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ένγκελς" ("The young Karl Marx") με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννηση του Μαρξ που συμπληρώνονται φέτος. Η διοργάνωση ανήκει στην Ομάδα Χολαργού της Νεολαίας ενάντια στον Καπιταλισμό.

Από τη σελίδα της ομάδας στο facebook:

Το 2018 σηματοδοτεί τη 200ή επέτειο της γέννησης του Καρλ Μαρξ, του ιδρυτή - μαζί με το στενό συνεργάτη του Φρ. Ένγκελς - του ρεύματος του επιστημονικού σοσιαλισμού, δηλαδή του Μαρξισμού. Δυο αιώνες αργότερα, παρά τις επιθέσεις, τις διαστρεβλώσεις και τις συκοφαντίες ενάντια στη θεωρία αλλά και την προσωπικότητα του Μαρξ, η μορφή του στέκεται - ανεξάρτητα αν κανείς συμφωνεί ή διαφωνεί με τις ιδέες του - ακλόνητη στο βάθρο της Ιστορίας.

Ιδιαίτερα μέσα στις σημερινές συνθήκες παρακμής του καπιταλιστικού συστήματος, οι ιδέες αυτές προσελκύουν το ενδιαφέρον των καθημερινών ανθρώπων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς - κάτι που σημειώνουν με ιδιαίτερη ανησυχία οι εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης. Είναι λοιπόν επίκαιρες αυτές οι ιδέες σήμερα; Μπορεί να στηριχτεί σε αυτές ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα; Υπάρχουν σημεία των ιδεών του Μαρξ και του Ένγκελς που μπορούν να χαρακτηριστούν ξεπερασμένα και ποια είναι;

Ελάτε στην πρώτη από τις ανοιχτές συζητήσεις της ομάδας Χολαργού της Νεολαίας ενάντια στον Καπιταλισμό, για να συζητήσουμε γι' αυτές και άλλες πτυχές του θέματος, αλλά και για να απολαύσουμε την εξαιρετική ταινία "Όταν ο Μαρξ συνάντησε τον Ένγκελς"!


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.