Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 18:15

Tίγκας: "Να μην τολμήσει να αυξήσει τα δημοτικά τέλη ο δήμαρχος"


skoupidia


Δελτίο τύπου εξέδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κ. Π. Τίγκας για το θέμα της αύξησης της τιμής ταφής των απορριμμάτων από τον ενιαίο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας και τη μηδενική αντίδραση διαμαρτυρίας από πλευράς του Δημάρχου γι αυτή την ξαφνική επιβάρυνση του Δημοτικού Ταμείου.

Καμία αντίδραση από τον Δήμαρχο για την αύξηση από τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. της Τιμής Απορριμμάτων κατά 11,36%.

Πριν από λίγες μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.), οργάνου που ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, αύξησε την τιμή των απορριμμάτων που μεταφέρουν οι Δήμοι καθημερινά στις εγκαταστάσεις της Φυλής από 44 ευρώ ανά τόνο σε 49 ευρώ ανά τόνο. Η αύξηση είναι ύψους 11,36 % και θα ισχύσει και για το τονάζ των προηγούμενων μηνών δηλαδή από 1 Ιανουαρίου 2018.

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Κώστας Τίγκας, αντέδρασε άμεσα και στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5 Ιουνίου 2018, πρότεινε στο Δήμαρχο να στείλει επιστολή που να αναφέρει ότι η συγκεκριμένη αύξηση είναι απαράδεκτη και ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Να επισημάνουμε ότι και άλλοι Δήμοι της Αττικής έχουν ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο αντίδρασης. Δυστυχώς, η απάντηση του Δημάρχου κ. Αποστολόπουλου ήταν ότι αυτό είναι δουλειά των συνδικαλιστικών οργάνων και ότι εμάς δεν θα μας ακούσει κανείς. Για ακόμη μία φορά έδειξε αδιάφορος προς τα πραγματικά προβλήματα της πόλης μας.

Ο Κώστας Τίγκας δήλωσε σχετικά: «Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας είναι αδιανόητη οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή των απορριμμάτων. Αν η Περιφέρεια Αττικής απέτυχε στη διαχείριση των οικονομικών των απορριμμάτων πρέπει η ίδια να βρει λύση στο πρόβλημα. Ας καλύψει το κόστος που προκύπτει από το υπάρχον ταμειακό υπόλοιπο των 44 εκατ. ευρώ του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Εάν ο Δήμος μας τελικά καταφύγει στην εύκολη λύση, δηλαδή στην αύξηση των Δημοτικών Τελών τότε για ακόμη μία φορά θα έχει πράξει ένα τραγικό σφάλμα που θα πλήξει όλους τους δημότες. Για εμάς αυτό είναι απαράδεκτο».

Καλούμε και πάλι δημόσια το Δήμαρχο να μην διοικεί “κρυπτόμενος” και απαθής και να αντιδράσει άμεσα απορρίπτοντας την αύξηση τιμής για τα Απορρίμματα. Παράλληλα τον προειδοποιούμε ότι αυτό που με τόσο κόπο και επιμονή επιτύχαμε δηλαδή τη μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 10% στον Παπάγο και 5% στον Χολαργό για το έτος 2018, δεν θα του επιτρέψουμε να το καταστρέψει με την απραξία του. Θα αντιδράσουμε με κάθε μέσο.
Και μεταφέροντας τη φωνή και την αγανάκτηση χιλιάδων δημοτών, θέλουμε να μεταφέρουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή:
Μη διανοηθείτε να κάνετε καμία Αύξηση Δημοτικών Τελών.

Κώστας Τίγκας


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.