Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 09:29

30 Δέντρα για κόψιμο στα πεζοδρόμια της Χίου στο Χολαργό


xioudentraproto

Για τα έργα ανάπλασης των πεζοδρομίων της οδού Χίου από την 17ης Νοεμβρίου έως και την Αρκαδίου στο Χολαργό πρέπει να "θυσιαστούν" 30 υγιή δέντρα, σύμφωνα με πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και βάσει της μελέτης που έχει εκπονήσει.

xioudentran

Βέβαια θα πείτε, μα τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει τώρα το θυμήθηκαν;
Όσοι δε, γνωρίζετε και την περιοχή θα πείτε πάλι, σε τί θα εξυπηρετήσει το κόψιμο 30 υγιών δέντρων αφού τα πεζοδρόμια είναι ούτως ή άλλως ιδιαιτερως στενά στα περισσότερα σημεία του δρόμου και η μόνη παρέμβαση τελικά θα είναι οι νέες πλάκες;
Κάποιοι άλλοι, κυρίως αναγνώστες του myxolargos/mypapagos.gr, θα αναρωτηθείτε μα καλά δεν φτάνουν τα 6-7 δέντρα που κόβονται σε... κάθε Δημοτικό Συμβούλιο στις διάφορες γειτονιές του Δήμου; Δηλαδή κάπου 80 δέντρα το χρόνο και περίπου 320 μέσα στην τετραετία που μας πέρασε;

xioudentrad

Αλλά να πώς ανέκυψε το θέμα... 5 Ιουνίου λοιπόν, Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίζει όπως σε κάθε σχεδόν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την κοπή 7 δέντρων σε διάφορους δρόμους του Παπάγου και του Χολαργού.

Ο Αντιδήμαρχος πρασίνου αναφέρει ως "κατεπείγον" θέμα την κοπή 30 δέντρων της Χίου εν όψει ανάπλασης των πεζοδρομίων. Ο Δήμαρχος αντιδρά, λέγοντας: "Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος σήμερα, δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε τέτοια απόφαση" κι έτσι, ευτυχώς έστω και για λόγους επικοινωνιακής πολιτικής τα δέντρα προς στιγμήν σώθηκαν.

xioudentral

Ορίστηκε επιτροπή από τους Ζήκα, Στάππα, Ρεμούνδο οι οποίοι επισκέφθηκαν με την Αντιδήμαρχο Τ.Υ. κα Αρβανίτη την περιοχή. Και οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι αφού πρότειναν διάφορες λύσεις οι οποίες δεν έγιναν δεκτές, δήλωσαν ότι είναι αντίθετοι στην κοπή.
Ο λόγος που το θέμα όλο συζητείται είναι γιατί η Υπηρεσία Πρασίνου διαφωνεί και θεωρεί ότι κάποια δέντρα μπορούν να σωθούν.

xioudentram

Το θέμα έμεινε λοιπόν μετέωρο... Μέχρι το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο (προφανώς μέσα στις επόμενες μέρες) που θα πρέπει να τα έχουν βρει μεταξύ τους οι Υπηρεσίες, ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι του κι ενώ το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη όπως αποτυπώνεται στις σημερινές φωτογραφίες...


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.