Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 10:38

Με "σκυμμένο κεφάλι" έφυγε η Ένωση Γονέων από το Δημοτικό Συμβούλιο


trioenosi

Δεν στήριξε ο Δήμαρχος και η δημοτική του παράταξη το ψήφισμα που έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Ένωση Γονέων για τη Δωρεάν Παιδεία. Ο Δήμαρχος κατέθεσε την ένσταση του κυριώς για την παράγραφο του ψηφίσματος που αφορούσε στην κατάσταση των σχολείων υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υποστηριχτεί από την παράταξη του το ψήφισμα.

Ο Δήμαρχος κ. Αποστολόπουλος κατά την πάγια τακτική του, ανέφερε ότι το ποσό που θα δώσει στα σχολεία για τα επόμενα δύο χρόνια είναι 1 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή γνώριζε ότι το ποσό αυτό είχε ήδη μειωθεί κατά περίπου 68% δλδ. μείον 675.000 ευρώ (!) αφού και οι δύο διαγωνισμοί είχαν ήδη ολοκληρωθεί.

Το προεδρείο της Ένωσης Γονέων στο χρόνο που του δόθηκε, προσπάθησε να πείσει για τις ανάγκες των σχολείων, ωστόσο δέχθηκε κριτική για την εκπρόθεσμη κατάθεση της έκθεσης των υλικοτεχνικών αναγκών που θα έπρεπε να είχε παρδώσει στο Δήμο πολύ νωρίτερα από τη διαμόρφωση των ετήσιων μελετών δλδ τον περασμένο Δεκέμβριο και όχι κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης συνεδρίασης, όπως έκανε στις 10 Μαϊου.

Όσον αφορά στο ψήφισμα, όσο κι αν η πρόεδρος της Ένωσης κα Ξανθάκη ζήτησε από το Δήμο να δεσμευτεί για την εξασφάλιση όσων περιέχονται στο ψήφισμα, να σταθεί στο πλευρό της σε όλη τη διαδρομή του ψηφίσματος, να το στηρίξει και να αναζητήσει λύσεις μέσω συνεργασιών με άλλους Δήμους από την πολιτεία, ο Δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι δεν αποδέχθηκαν τίποτα.

Το κείμενο του ψηφίσματος παρόλα αυτά σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προεδρείου έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 700 υπογραφές αγανακτισμένων γονέων και θα συνεχίσει τόσο την πορεία του προς τους αρμόδιους φορείς, όσο και τη συλλογή επιπλέον υπογραφών.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.