Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 04:06

Δημοτικό Σινεμά Χολαργού: Ποιοί τέθηκαν κατά της λειτουργίας του;


cinexolargos


Σώθηκαν τα 20 δωρεάν εισιτήρια του σινεμά για τους μαθητές των σχολείων Παπάγου και Χολαργού και γι αυτή την καλοκαιρινή σεζόν! Στη φετινή διεκδίκηση πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η κα Α. Γιαννικοπούλου μέλος της Επιτροπής Α'Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής. Η κα Γιαννικοπούλου άνθρωπος του γονεϊκού κινήματος της πόλης μας, που στη συγκεκριμένη επιτροπή συμμετέχει μετά από πρόταση σχεδόν όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ήταν αυτή που φέτος επέβαλε να συμπεριληφθεί στην τελική απόφαση η παροχή των 20 δωρεάν εισιτηρίων σε μαθητές.

Μία παροχή που ενώ είχε κερδηθεί τα προηγούμενα τρία χρόνια, και "έτρεξε" με όποια προβλήματα είχαν καταγραφεί, φέτος απουσίαζε από την αρχική εισήγηση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Α'βαθμιας Εκπαίδευσης (αρμόδια για την άδεια παραχώρησης του σχολικού χώρου)  κ. Χ. Πετράκη.

Ποιοί τέθηκαν "ΚΑΤΑ" της λειτουργίας του δημοτικού θερινού σινεμά;

Η είδηση όμως φέτος, είναι ότι δύο μέλη της Επιτροπής για πρώτη φορά τέθηκαν "ΚΑΤΑ" της αγαπημένης πολιτιστικής δραστηριότητας των δημοτών όλων των ηλικιών.

Ο κ. Ν. Καζάκος, μέλος της Επιτροπής διορισμένος από την παράταξη του Δημάρχου κου Αποστολόπουλου, ήταν το ένα "ΚΑΤΑ" της παραχώρησης του σχολικού χώρου για το θερινό σινεμά, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι μία αντιπαιδαγωγική δράση.

Η δεύτερη αρνητική θέση κατατέθηκε από την εκπρόσωπο της Ένωσης Γονέων κα Α. Κράια. Με γραπτή της τοποθέτηση η κα Κράια, καθότι απούσα, τέθηκε κατά της παραχώρησης του προαυλίου για τη λειτουργία του σινεμά, αφήνοντας κυρίως αιχμές προς τον Πρόεδρο για την περσινή κακή εμπειρία της διαχείρισης των δωρεάν εισιτηρίων. Εκφράζοντας έτσι όλους τους γονείς της Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου και του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Χολαργού.

Να σημειώσουμε ότι η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου κα Α. Τζήκα που υπερψήφισε, ζήτησε να παραδοθεί το σχολείο όπως θα παραληφθεί, ενώ επέβαλε και την 3η Σεπτεμβρίου για την ημερομηνία παράδοσης του.

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο κ. Μ. Τράκας, Πρόεδρος της Β'Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής, ο οποίος ενημέρωσε ότι ως πρ. Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ είχε αναζητήσει άλλο χώρο, αλλά δε βρέθηκε κάποιος καταλληλότερος από το κεντρικό 1ο Δημοτικό Χολαργού. Παρότρυνε όποιον είναι αντίθετος στην παραχώρηση να προτείνει και εναλλακτικό χώρο για τη λειτουργία του δημοτικού σινεμά. Τόνισε, ότι πρέπει να είναι κοινή επιδίωξη τα σχολεία να είναι ανοικτά και τις ώρες μη λειτουργίας τους, αποτελώντας χώρους πολιτισμού και όχι μόνο, στη γειτονιά τους.

Στο δια ταύτα, η θετική είδηση είναι ότι 20 εισιτήρια θα διανέμονται καθημερινά δωρεάν όλη τη σεζόν, από το Γραφείο Παιδείας του Δήμου κατά τις ώρες λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και δικαίωμα έχουν όλοι οι μαθητές των δημόσιων σχολείων Παπάγου και Χολαργού και των δύο βαθμίδων.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.