Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Σε ήπιας κυκλοφορίας μετατρέπεται η Ευτέρπης του Χολαργού

on .

efterpis

Συνέχεια της μελέτης που πρότεινε η Δημοτική Αρχή και δεσμεύτηκε να υλοποιήσει με τις αλλαγές που προβλέπονται για την Ευτέρπης στο Χολαργό. Η Ευτέρπης με τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια στο κομμάτι Υμηττού-Αναστάσεως, με τη χρήση του 1ου Γυμνασίου Χολαργού, με το φόρτο από την κίνηση αφού συνδέει τον Τσακό με την περιοχή του Verde αποφασίστηκε να μετατραπεί σε ήπιας κυκλοφορίας, στο πρώτο κομμάτι της.

Σύμφωνα με τη μελέτη που ψηφίστηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο "Εξετάζοντας τα χαρακτηριστικά και την ιεράρχηση του οδικού δικτύου της περιοχής, η οδός Ευτέρπης είναι ένας δρόμος μικρής σημασίας και κυκλοφορίας. Σημαντικό στοιχείο της οδού, ωστόσο, είναι ότι συνδέει την περιοχή του Άλσους Παπάγου με την Βόρεια περιοχή του Δήμου και το Γήπεδο Χολαργού μέσω του άξονα: 8ης Μεραρχίας–Ευτέρπης–Τήνου.
Μελετήθηκε η διαμόρφωση της οδού από Αναστάσεως έως Φανερωμένης σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας με τα ακόλουθα κύρια χαρακτηριστικά:
- Δημιουργία ενιαίας επιφάνειας μεταξύ των οικοδομικών γραμμών στα πρότυπα του shared space όπου το οδόστρωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οχήματα, ποδήλατα και πεζούς με προτεραιότητα στον πεζό.
- Διατήρηση παρόδιας στάθμευσης στη μία πλευρά μόνο για κατοίκους στο πρώτο τμήμα.
- Απαγόρευση παρόδιας στάθμευσης στο δεύτερο τμήμα.
Τα οφέλη της προτεινόμενης διαχείρισης κυκλοφορίας είναι:
- Η ενίσχυση του τοπικού χαρακτήρα της οδού.
- Η διευκόλυνση της διέλευσης πεζών δημιουργώντας παράλληλα έναν άξονα περιπάτου
μεταξύ του Άλσους Παπάγου και την Βόρεια περιοχή του Δήμου.
- Η ηπιοποίηση της οδού, που αποτρέπει τη διαμπερή κυκλοφορία οχημάτων".