Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Μπαίνει το καλοκαιράκι αυτή τη βδομάδα!

on .

sand

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Σε αντίθεση με το "καλοκαιρινό, 3ο δεκαήμερο του Απριλίου, το 1ο δεκαήμερο του Μαΐου, χαρακτηρίστηκε από δροσερές και πολύ ασταθείς συνθήκες, με την συννεφιά, για μεγάλα χρονικά διαστήματα να πυκνώνει και, σε αρκετές περιπτώσεις, να δίνει βροχές και καταιγίδες. Ειδικά, κατά το διάστημα μεταξύ 5 και 9 Μαΐου, η περιοχή μας, επηρεάστηκε από διαδοχικά συστήματα καταιγίδων, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις έδωσαν ισχυρές βροχές συνοδεύτηκαν από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Το συνολικό ύψος βροχής, κατά την διάρκεια αυτού του διαστήματος, σύμφωνα με τον μετεωρολογικό μας σταθμό, ανέρχεται, περίπου σε 55mm που αντιστοιχεί σε 55 κυβικά μέτρα νερό ανά στρέμμα γης.

Η νέα εβδομάδα, στην περιοχή μας, χαρακτηρίζεται από την επικράτηση "αντικυκλωνικών" συνθηκών με αποτέλεσμα οι διάσπαρτες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα καλύπτουν μέρος του ουρανού, να μην μπορούν να αναπτυχθούν σημαντικά ώστε να δώσουν βροχή και η ηλιοφάνεια να επικρατεί για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα επανέλθει σε υψηλά επίπεδα, προσεγγίζοντας, προς τα τέλη της εβδομάδας, τα επίπεδα των 30 °C!

Με "καλοκαιρινές" συνθήκες προβλέπεται να εξελιχθεί και το επόμενο Σαββατοκύριακο, κάνοντας την ιδέα των εξορμήσεων στις κοντινές παραλίες, ιδιαίτερα δελεαστική!

Καλή εβδομάδα!!!


*Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Αναλυτής-προγνώστης καιρού / Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr
Ιδιοκτήτης μετεωρολογικού σταθμού Παπάγου