Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 11:54

Αφού ικανοποιήθηκε με την επιβολή φόρου, τώρα ζητά "Δωρεάν Παιδεία" η Ένωση Γονέων


PAIDEIAdorean

Θέμα για συζήτηση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο φέρνει για πρώτη φορά η Ένωση Γονέων σχετικά με τη "δωρεάν παιδεία". Η Ένωση Γονέων συνέταξε κείμενο εναρμονισμένο με τα κείμενα διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και το προώθησε για συλλογή υπογραφών στους γονείς των σχολείων του Παπάγου και του Χολαργού.
Να θυμίσουμε ότι η ίδια διοίκηση της Ένωσης Γονέων ήταν που εξέφρασε πριν λίγους μήνες την ικανοποίηση  της στην επιβολή της αύξησης του δημοτικού Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων υπέρ των σχολείων, αφού η ίδια άλλωστε είχε ζητήσει από το Δήμαρχο να επιβληθεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του. Είναι απορίας άξιο λοιπόν τώρα να βάζει θέμα δημόσιας δωρεάν παιδείας, ενώ είναι καταφανώς υπέρ της εύκολης λύσης, δηλαδή της "επιπλέον φορολόγησης των δημοτών και άρα των γονέων-μελών της, σε ένα Δήμο μάλιστα που διαθέτει 11 εκατ. ευρώ αδιάθετα στο ταμείο του". Αυτή ήταν και η επιχειρηματολογία ομάδας γονέων που ζήτησε από μεν τη Δημοτική Αρχή την ανάκληση της απόφασης αύξησης του ΦΗΧ και από την Ένωση Γονέων τη στήριξή της. Δημοτική Αρχή και Ένωση Γονέων απέρριψαν και τα δύο αιτήματα.


Διαβάστε το ψήφισμα που θα συζητηθεί:

Η «ΔΩΡΕΑΝ» ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ

Τουλάχιστον 1800 ευρώ ετησίως για ένα παιδί στο δημοτικό.
Τουλάχιστον 3800 ευρώ ετησίως για ένα παιδί στο γυμνάσιο ή στο λύκειο.
Αυτά τα ποσά χρειάζονται για να εξασφαλιστούν τα απολύτως απαραίτητα για την σωστή εκπαίδευση των παιδιών μας. Αυτά είναι το ελάχιστο που κοστίζει το πλαίσιο της «δωρεάν» δημόσιας παιδείας, για την οποία πληρώνουμε μέσω της φορολόγησής μας, ανά μαθητή.
Ποσά που καλύπτουν αναλώσιμα, γραφική ύλη, βιβλία, ενδοσχολικές εκδρομές, φροντιστήρια, 1 ξένη γλώσσα, 1 αθλητική ή/και 1 καλλιτεχνική δραστηριότητα. Αυτά που θεωρούνται απαραίτητα για την επίτευξη του «νους υγιής εν σώματι υγιεί», σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία.
Η αντιστοιχία των ποσών αυτών με τον βασικό μισθό είναι εξωπραγματική. Ο δε,διπλασιασμός, τριπλασιασμός κ.λ.π. των ποσών αυτών ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών σε κάθε οικογένεια σε σχέση με την σημερινή οικονομική κατάσταση που εκπικρατεί στην κοινωνία μας, καταλήγει σε μια αδύνατη εξίσωση.
Οι γονείς, σαν μάγοι, καταφέρνουν, στην πλειοψηφία τους και με πολλές θυσίες να
διαθέτουν αυτά τα ποσά.
Στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία που στεγάζονται σε κακοσυντηρημένα σχολικά κτήρια με ελλείψεις στις υποδομές τους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών και σε κάποιες περιπτώσεις την σωματική τους ακεραιότητα.

Εμείς, οι γονείς του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, διαπιστώνοντας ότι έχουμε φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών μας, επιθυμούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Ζητώντας καταρχήν την εφαρμογή των όσων προβλέπονται στο πλαίσο της «δωρεάν» δημόσιας παιδείας. Σταματώντας να πληρώνουμε για ότι δεν μας αναλογεί.
Απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους, το κράτος να αυξήσει τις δαπάνες για την παιδεία, ο Δήμος άμεσα να καλύψει όλες τις ανάγκες των σχολείων και συγκεκριμένα:
• Σεισμική θωράκιση και αντισεισμική προστασία σχολικών κτηρίων.
• Υλοποίηση τεχνικής συντήρησης κτηρίων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς
• Ανέγερση νέων σχολικών μονάδων.
• Άμεση αναπλήρωση βοηθητικού προσωπικού (καθαριστών, τραπεζοκόμων) και δημιουργία πραγματικού και ουσιαστικού πλαισίου για την λειτουργία του ολοήμερου και την άψογη καθαριότητα των σχολείων.
• Εξοπλισμό εργαστηρίων και τάξεων με αναλώσιμα και γραφική ύλη.
• Οργάνωση απογευματινών αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων στους χώρους των σχολείων.

Τα παιδιά μας είναι αυτά που μας δίνουν την δύναμη. Αν δεν έχουν μέλλον τα παιδιά
μας, δεν έχει μέλλον η χώρα μας.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.