Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 09:34

Οδηγίες για τους δημότες Παπάγου-Χολαργού εν όψει αντιπυρικής περιόδου


fotiaglyfada


Διανύοντας ήδη την αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε την 1η Μαΐου και διαρκεί ως τις 31 Οκτωβρίου 2018, η Δ/νση Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας καλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, σε επαγρύπνηση και πιστή εφαρμογή των οδηγιών που ακολουθούν:

 Απαγορεύεται η καύση σκουπιδιών ή ξερών χόρτων και κλαδιών κατά τους θερινούς μήνες.
 Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
 Δεν εκτελούμε υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).
 Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα.
 Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος διότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.
 Σεβόμαστε τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στα δάση σε περιόδους υψηλού κινδύνου (δυνατοί άνεμοι-κατάσταση υψίστης επιφυλακής).
 Δεν σταθμεύουμε το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.

 Παρακαλούνται όλοι, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών χώρων, που βρίσκονται εντός των Δημοτικών Κοινοτήτων Παπάγου & Χολαργού, όπως προβούν στην αποψίλωση τους από τα ξερά χόρτα, καθώς και την απομάκρυνση αυτών και τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά:
 Ειδοποιείστε ΑΜΕΣΩΣ την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
 Δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε πυρκαγιά.
 Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.
 Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Αυγουρόπουλο Αθαν., τλφ: 6942-212084, στο Δ/ντή ΠΕ.ΚΑ.ΠΡΑ. κ. Σοφιανίδη, τλφ: 6979-976408, στον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας κ. Αυγουστάκη, τλφ: 6984-424842 και στη ΔΑ.ΠΑ.ΧΟ. (Εθελοντική Ομάδα «Δασοπροστασία Παπάγου – Χολαργού»), τλφ: 210-6540708.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.