Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024 11:12

2 εκατ. ευρώ θα πέσουν στο 1ο Λύκειο Χολαργού;!


mistamatas

Φαίνεται ότι στην περίπτωση της συντήρησης του 1ου ΓΕΛ Χολαργού ισχύει αυτό που λέει ο σοφός λαός "το καλό πράγμα αργεί να γίνει". Ή φαίνεται ότι ο Σύλλογος Γονέων που, από το 2015 οπότε και εγκρίθηκε το έργο απ΄την Περιφέρεια Αττικής της ενεργειακής αναβάθμισης των 680.000 ευρώ, έκανε την περισσότερη "φασαρία" δείχνει να φέρνει τα μέγιστα αποτελέσματα. Ή πολύ απλά το ατύχημα με το παράθυρο που έπεσε στον κεφάλι του τελειόφοιτου μαθητή του σχολείου το περασμένο φθινόπωρο να έκανε τους υπεύθυνους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους πιο σοβαρά.

Έτσι λοιπόν, από τα πρώτα 680.000 ευρώ της Περιφέρειας το 2015 πάνω που όλοι έλεγαν ότι τα χρήματα θα χαθούν έρχεται η Δημοτική Αρχή και προτείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ενοποίηση όλων των μελετών σε μία μεγάλη που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα και φτάνει το έργο πια στα 1.922.500 με την κατ' αρχήν έγκριση της Περιφέρειας ώστε η χρηματοδότηση να έρθει από εκεί.

Κι εκεί που το 1ο Λύκειο Χολαργού, το 2ο παλαιότερο σχολικό κτίριο του Δήμου, δείχνει όχι μόνο γερασμένο αλλά κυρίως ενέχει πολλαπλούς κινδύνους για τους χρήστες του, τώρα σχεδιάζεται να γίνει ένα υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό, ευρωπαϊκών προδιαγραφών κτίριο.

Η τεχνική μελέτη προβλέπει αλλαγή όλων των κουφωμάτων (γιατί άραγε;), υπερσύγχρονα συστήματα σκίασης που θα ελέγχονται μέσω υπολογιστών, βιοκλιματικά πλακίδια και ψυχρά υλικά για τη μείωση των υψηλών θερμοκρασιών. Προβλέπει ακόμη ασανσέρ, ξύλινες πέργκολες και παγκάκια στο προαύλιο, νέους προβολείς, φύτευση με αυτόματο πότισμα, αντικατάσταση όλου του φθαρμένου τσιμέντου στα γήπεδα με επίστρωση ειδικών υλικών και...και...και..

Ένα είναι σίγουρο αν το έργο γίνει, κι αν τηρηθούν όλα αυτά που περιγράφονται στην τεχνική έκθεση, κι αν όλο αυτό το ποσό των 2 εκατ. ευρώ τελικά δαπανηθεί στην αναβάθμιση του σχολείου, τότε οι εγγραφές θα σταματήσουν να μειώνονται, όπως συμβαίνει τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια.

"Μην σταματάς να ονειρεύεσαι" όπως διαχρονικά λένε οι μαθητές του 1ου Λυκείου Χολαργού με το πασίγνωστο γκράφιτι στο γυμναστήριο, σκεπτόμενοι θετικά και που θα πάει κάποιες γενιές στο μέλλον ίσως δουν το σχολείο τους αλλιώς.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.