Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 05:58

2ο Λύκειο Χολαργού, ένα σχολείο εγκαταλειμμένο από τη Δημοτική Αρχή!


defterolykf

Μητέρα αποφοίτων του 2ου Λυκείου Χολαργού που κατοικεί κοντά στο σχολείο, απέστειλε στο myxolargos/mypapagos.gr "πλούσιο" φωτογραφικό υλικό με τις ζημιές, τα σκουπίδια και τα... αποκαϊδια από τη λεηλασία κάποιων "γνωστών-αγνώστων" κατά τις βραδινές ώρες στους χώρους του σχολείου, σχεδόν καθημερινά. Και όταν λέμε ζημιές εννοούμε μουτζούρες στα γκράφιτι των παιδιών. Όταν λέμε σκουπίδια εννοούμε μπουκάλια και τενεκεδάκια από αλκοολούχα ποτά και όταν λέμε αποκαϊδια τι άλλο μπορεί να είναι από απομεινάρια φωτιάς και σακούλες από κάρβουνα!

Η αναγνώστρια αναρωτιέται, "αν πάρει φωτιά ο λόφος, από ποιον θα ζητηθούν ευθύνες;" και διαπιστώνει ότι είναι "ένα σχολείο σε εγκατάλειψη, παρατημένο από την δημοτική αρχή".

defterolyk

Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα που ακουλουθεί:

"Η αυτόνομη κερκίδα κάνει πάρτυ στο προαύλιο του 2ου Λυκείου Χολαργού!!!

Ξαναγυρίσαμε στις παλιές καλές μέρες, επί δημαρχείας Νικολάου, όταν παρακαλούσαμε δυο χρόνια να κλείσει η πίσω πόρτα του 2ου Λυκείου προς τον λόφο, η οποία έχασκε ορθάνοιχτη αφού κάποιοι καλοθελητές την είχαν καταστρέψει ώστε να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι στο προαύλιο.
Αποτελεί μια καβάτζα πρώτης τάξεως το προαύλιο του 2ου Λυκείου, γιατί βλέπει στον λόφο και ειδικά το βράδυ, κανείς δεν περνάει από κει.

defterolykc
Κάθε βράδυ, από το σούρουπο και μετά, αρχίζουν και μαζεύονται οι θαμώνες. Από διάφορες γειτονιές του Δήμου μας.
Το σουξέ όμως γίνεται το Σαββατοκύριακο. Για παράδειγμα, το Σάββατο που μας πέρασε, έγινε πάρτυ περιοπής. Ψησταριά με κάρβουνα, μπριζολάκια, μπυρίτσες κρασάκι και όλα τα καλά.
Και όταν έρχονται και στο κέφι οι θαμώνες σπάνε και κανα μπουκάλι στη μέση του προαύλιου. Και εννοείται πως στο τέλος δεν μαζεύουν τίποτα. Τα αφήνουν όλα στην υγεία του κορόϊδου. Σπασμένα μπουκάλια μπύρας, κρασιά μισογεμάτα, χυμένα από δω κι από κει, σκουπίδια παντού.
Να τα μαζέψει ποιός;
Αλλά το βασικότερο: Ψησταριά με κάρβουνα; Από ανήλικους;
Ψησταριά δίπλα στα πεύκα; Και δεν παίρνει χαμπάρι κανείς; Κανένας αρμόδιος και πάλι;
Αν πάρει φωτιά ο λόφος, από ποιον θα ζητηθούν ευθύνες;;;;;;;

defterolykb

Είχαμε ζητήσει επανειλημμένα στο παρελθόν, φύλαξη για το 2ο Λύκειο, από το 2012 που τα παιδιά μου φοιτούσαν ακόμα εκεί, μέχρι και πέρυσι ακόμα από την σημερινή δημαρχία. Και είχαμε πάρει, όλα αυτά τα χρόνια, επανειλημμένες υποσχέσεις. Ότι θα βάλουν σεκιούριτυ να γυρνάει. Τι να δει ο σεκιούριτυ στο πίσω προαύλιο που δεν το βλέπει ούτε ο Θεός; Μόνο όσοι μένουμε δίπλα στον λόφο παίρνουμε είδηση, κι αυτό όταν βάζουν τις μουσικές τους στο φουλ ή όταν βάζουν φωτιά όπως στην προκειμένη.
Τόσα χρόνια, τόσες προσπάθειες, τόσες υποσχέσεις και αποτέλεσμα μηδέν. Δεν βρίσκεται το σχολείο στον Παπάγο βλέπεις.

defterolykd
Ένα σχολείο σε εγκατάλειψη. Παρατημένο από την δημοτική αρχή.
Ένα σχολείο με τόσο μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις Πανελλήνιες, τα μεγαλύτερα της περιοχής όλα τα τελευταία χρόνια. Ένα σχολείο που το είχαμε φέρει με συνεννόηση και δεν έγινε ούτε μία κατάληψη τα τελευταία δυο τρία χρόνια. Και φέτος, η αδιαφορία φέρνει τα πράγματα εκεί που τα είχαμε βρει το 2012 και που τα παλεύαμε τόσα χρόνια σαν Σύλλογος. Ξανά στο μηδέν.

defterolykh
Γιατί επαναλαμβάνω, μπορεί τα παιδιά μου να αποφοίτησαν, αλλά πονάω τις προσπάθειες που είχαμε κάνει με τους άλλους γονείς μέσα από τον Σύλλογο Γονέων, προσπάθειες που είχαν αποδώσει αποτελέσματα. Τόσες και τόσες εκδηλώσεις, δυο φορές ζωγραφική-γκράφιτι για να ομορφήνει το προαύλιο που είχε τα μαύρα του τα χάλια! Και τώρα πάλι γεμάτοι συνθήματα οι τοίχοι.
Εκτός αν, υπάρχει η πρόθεση από τον Δήμο, να καθιερωθεί το 2ο Λύκειο σαν χώρος ψησίματος, οπότε να βγάλουμε εντελώς την περίφραξη και να μπαινοβγαίνουμε κι εμείς οι γείτονες άνετα, να παίρνουμε τις ψησταριές μας και να πηγαίνουμε για πικνίκ.
Ε τόση αδιαφορία πια;;;

Κάτοικος που γειτνιάζει με το 2ο Λύκειο Χολαργού"


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.