Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 15:07

Καταγγελία στην Πολεοδομία από γονείς για την οικοδομή της Περικλέους


oikodomib

Με άρθρο του, μετά από καταγγελία αναγνώστη, το myxolargos/mypapagos.gr ανέδειξε ήδη ένα χρόνο πριν τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τα παιδιά που επισκέπτονται αφύλακτη οικοδομή στην Περικλέους. Στις φωτογραφίες που είχε αποστείλει ο αναγνώστης αποτυπωνόταν ο κίνδυνος με τα παιδιά να βρίσκονται στον τελευταίο όροφο της οικοδομής χωρίς κάγκελα και απολύτως εκτεθειμένα.

Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού κινητοποιήθηκε. Ζήτησε τη συνδρομή της Ένωσης Γονέων αφού άλλωστε μαθητές από όλα τα σχολεία επισκέπτονται την οικοδομή, κι έτσι την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 κατατέθηκε σχετική καταγγελία και αίτημα στην Πολεοδομία Αγίας Παρασκευής να ληφθεί κάθε μέτρο ασφάλειας και αποτροπής της εισόδου ανηλικών στην ημιτελή οικοδομή.

Διαβάστε το κείμενο που κατατέθηκε:

Προς: Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) Αγ. Παρασκευής
Κοινοποίηση: Δήμαρχο Παπάγου Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο
Αστυνομικό Τμήμα Χολαργού

Παπάγου-Χολαργός, 2018

Θέμα: "Ασφάλεια ημιτελούς οικοδομής επί της οδού Περικλέους 46, Χολαργός"

Οι υπογράφοντες την παρούσα, Ξανθάκη Μαργαρίτα υπό την ιδιότητα της Προέδρου της Ένωσης Γονέων Παπάγου-Χολαργού και Θωμόπουλος Ευάγγελος υπό την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χολαργού και εξουσιοδοτημένου να εκπροσωπήσει τον Σύλλογο στην παρούσα, δηλώνουμε πως έχει περιέλθει εις γνώση μας ότι σε ημιτελή τριόρωφη οικοδομή επί της οδού Περικλέους 46, πρόσφατα αλλά και κατά το παρελθόν, μαθητές των σχολείων του Δήμου μας
εισέρχονται στο χώρο της οικοδομής, κινούνται ελεύθερα στους πανταχώθεν ελεύθερους ορόφους –η οικοδομή είναι ημιτελής στο στάδιο του σκελετού- επιδιδόμενοι σε «παιχνίδια» άκρως επικίνδυνα για τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η εν λόγω οικοδομή βρίσκεται στο προαναφερόμενο στάδιο εργασιών από πολλών ετών, πλέον των δέκα. Η υφιστάμενη περίφραξη του οικοπέδου, δεν φαίνεται ικανή στο να εμποδίσει μαθητές να εισέλθουν στο οικόπεδο και να κινηθούν ελεύθερα στους ορόφους της οικοδομής , οι οποίοι δεν έχουν κανενός είδους προστατευτικό περίβλημα (βλ. επισυναπτόμενες φωτογραφίες).

Υπάρχει φωτογραφία που έχει αναρτηθεί σε ηλεκτρονικό ενημερωτικό τοπικό έντυπο στην οποία εμφανίζεται ομάδα παιδιών στην ακάλυπτη ταράτσα της οικοδομής.

Επειδή ο κίνδυνος σύμφωνα με τα παραπάνω είναι υπαρκτός στην προπεριγραφόμενη οικοδομή.
Επειδή συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση να ληφθούν μέτρα για την άρση του κινδύνου αυτού με σκοπό να αποφύγουμε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές ανήλικων.

Ζητούμε

Να προβείτε σε κάθε κατά Νόμο ενέργεια και να λάβετε κάθε αναγκαίο μέτρο ώστε να αρθεί ο προπεριγραφόμενος κίνδυνος και να διασφαλιστεί με κάθε πρόσφορο μέσο ο αποκλεισμός της ανηλίκων και οποιουδήποτε άλλου στην προπεριγραφόμενη εγκατελελειμένη οικοδομή επί της οδού Περικλέους 46 στο Χολαργό.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.