Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 19:16

Ημερίδα για το Μητροπολιτικό Πάρκο ΓΟΥΔΗ


goudh


Ο “Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων”, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Παπάγου “Ο ΥΜΗΤΤΟΣ” και η “ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ”, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΠΑ του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, διοργανώνουν ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το Μητροπολιτικό Πάρκο ΓΟΥΔΗ, τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, ώρα 19:00, στο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό).

Θα εκτεθούν τα ιστορικά στοιχεία και το νομικό πλαίσιο που διέπει την υλοποίηση του Μητροπολιτικού Πάρκου ΓΟΥΔΗ σύμφωνα με τους νόμους 732/1977 και 4277/2014 (νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας), το ΠΔ 187/Δ/2011, τη Μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Σχέδιο Γενικής Διάταξης.
Εκτιμούμε ότι η ενημέρωση των πολιτών θα συμβάλει στην επίτευξη των απόλυτα αναγκαίων και άμεσης προτεραιότητας διαδικασιών ώστε να πραγματοποιηθούν:
• Η ολοκλήρωση, δημοσίευση και κύρωση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του νέου Προεδρικού Διατάγματος προστασίας του Υμηττού, με ενσωμάτωση των προτάσεων της Επιτροπής Αγώνα.
• Η σύσταση Ενιαίου Δημόσιου Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
• Η απαγόρευση κάθε διαμπερούς κίνησης και παράνομης στάθμευσης οχημάτων στον πυρήνα του πάρκου.
• Η διευκόλυνση της πρόσβασης και κυκλοφορίας των πολιτών στο πάρκο με την άμεση απομάκρυνση-κατεδάφιση των περιφράξεων (συρματοπλεγμάτων) που κατακερματίζουν το χώρο.
• Η απομάκρυνση του Μπάντμιντον, σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 1970/2012 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, καθώς και των γραφείων της ΕΠΟ.
• Η έγκριση και εφαρμογή του Σχεδίου Γενικής Διάταξης, χωρίς καμία πρόβλεψη κατασκευής υπόγειου γκαράζ στην κεντρική πλατεία του Πάρκου.
Τέλος, θεωρούμε ότι μέσα από την ημερίδα αυτή μπορούν και πρέπει να προκύψουν συνεργασίες και πρωτοβουλίες των όμορων Δήμων, οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά στην επίτευξη των προαναφερθέντων στόχων.

Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων
Περιβαλλοντικός Σύλλογος Παπάγου “Ο ΥΜΗΤΤΟΣ”
Γραμματεία της Επιτροπής Αγώνα για το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΟΥΔΗ


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.