Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Οι 12 θυμωμένοι άνδρες της Κ. Μπλάτσου έρχονται στο Δημαρχείο

on .

enorkoibanner

Το θεατρικό έργο "Τwelve angry men" όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος του Reginald Rose ή "Οι 12 Ένορκοι" σύμφωνα με την ελληνική απόδοση, θα μας παρουσιάσει για τη φετινή 20η Θεατρική Περίοδο της ζωής της η Θεατρική Ομάδα ΔΟΠΑΠ Παπάγου-Χολαργού. Την ομάδα, που μας έχει συνηθίσει σε σπουδαίες παραστάσεις με ασφυκτικά γεμάτα αμφιθέατρα καθοδηγεί, εμψυχώνει, σκηνοθετεί όλα αυτά τα χρόνια η ταλαντούχα Χολαργιώτισσα Κατερίνα Μπλάτσου.

Φέτος το καστ αποτελείται μόνο από άνδρες όπως άλλωστε απαιτεί και το έργο.  Έτσι, στις τέσσερις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν από 13 έως 16 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου Χολαργού, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε τους: Χρήστος Χλιβέρης, Βασίλης Κουλόπουλος, Κώστας Κωστανάσιος, Αλέξανδρος Κωστούλας, Μιχάλης Δελαβίνιας, Μιχάλης Σφακιανός, Γιάννης Καρράς, Βασίλης Λαδικός, Μαρίνος Πατήρης, Κωνσταντίνος Μιντζαρίδης, Γιώργος Φολόκης, Γρηγόρης Αντωνίου, Βασίλης Χριστοδούλου και στο ρόλο του Δικαστή ακούγεται η φωνή του Κώστα Παπαγεωργίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Η δίκη ολοκληρώθηκε. Η κατηγορία είναι φόνος Α΄ βαθμού. Ένας φτωχός νεαρός, κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον πατέρα του. Τώρα η τύχη του κατηγορούμενου βρίσκεται στα χέρια των ενόρκων. Αν κριθεί ένοχος, ο νεαρός θα εκτελεστεί. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μία απλή και εύκολη υπόθεση. Οι διαδικασίες θα είναι συνοπτικές και η ετυμηγορία καταδικαστική. Ενώ όμως τα αποδεικτικά στοιχεία φαίνονται συντριπτικά, ένα πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων έρχεται σιγά σιγά στην επιφάνεια κι αυτό που στην αρχή έμοιαζε με υπόθεση ρουτίνας καταλήγει σε μια δραματική αντιπαράθεση μεταξύ των ενόρκων με στόχο την ανάδειξη της αλήθειας. Για να τον καταδικάσουν θα πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα ότι η ενοχή του έχει αποδειχτεί πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας. Μήπως λοιπόν υπάρχει λογική αμφιβολία; Πόσο χρόνο είναι διατεθειμένοι να διαθέσουν για να αποφασίσουν για τη ζωή κάποιου, μέσα από ποιες προκαταλήψεις θα κρίνουν και πόση αντίσταση θα προβάλλουν προκειμένου να αρνηθούν να σκεφτούν και να αναλάβουν την ευθύνη της απόφασής τους;

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κατερίνα Μπλάτσου
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Παρασκευή 13, Σάββατο 14 , Κυριακή 15, Δευτέρα 16 Απριλίου 2018
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.30
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
Περικλέους 55, Χολαργός (τηλ. 2106543879)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - Κατάλληλο άνω των 15 ετών