Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 02:50

Έτοιμοι για την... Μεγάλη Μπουγάδα οι Δημοτικοί Παδικοί Σταθμοί


bougada

Παιδιά, παιδαγωγοί, γονείς των τμημάτων Προσχολικής Αγωγής, μέλη του Κ.Α.Π.Η , κοινωνικοί λειτουργοί μαζί με τη Διοίκηση του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Μέριμνας Παπάγου-Χολαργού, θα συμμετέχουν αύριο Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 στην παγκόσμια εκδήλωση «LA GRANDE LESSIVE» αλλιώς «ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ» στα ελληνικά.

Η «LA GRANDE LESSIVE» είναι μια διεθνής εικαστική δράση, η οποία πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο με ημερομηνίες που ανακοινώνονται από την οργανωτική επιτροπή η οποία εδρεύει στη Γαλλία. Συμμετέχουν 94 χώρες από τις πέντε ηπείρους. Όμως πέρα από τη φιλοδοξία για παραγωγή πολλών και πρωτότυπων έργων, υπάρχει και η προσδοκία να ενωθούν όσοι συμμετέχουν με έργα τους σε μια παγκόσμια οικογένεια δημιουργών, έστω κι αν αυτοί δε γνωρίζονταν μέχρι χθες ή έστω, κι αν δεν είναι καλλιτέχνες…

Παιδιά και ενήλικες βρίσκουν τη θέση τους σε αυτή την εφήμερη καλλιτεχνική εγκατάσταση. Ένας διαδραστικός διάλογος μεταξύ παιδιών και ενηλίκων «ΤΟ ΑΠΛΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΠΟΥΓΑΔΑΣ» προτείνει λοιπόν, την ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών μέσα από την τέχνη σε όσους παίρνουν μέρος και με τη συμβολή της ηλεκτρονικής τεχνολογίας να δουν τα έργα τους να ταξιδεύουν στον κόσμο.

Τόσα τα έργα όσοι και οι συμμετέχοντες, διαφορετικά και μοναδικά όπως η καθεμία και ο καθένας από εμάς. Αυτή είναι και η πρόκληση της «LA GRANDE LESSIVE», να αναδείξει τη μοναδικότητα του καθενός σε κοινή θέα.
Το θέμα φέτος της... μπουγάδας "Πέτρες να δούμε, πέτρες να φανταστούμε!" από τους βράχους των σπηλαίων στη Λασκώ, στην Αλταμίρα, στις πέτρες που οικοδομούν όμορφα κτίσματα μέχρι τα βότσαλα της παραλίας.

"Δεν χρειάζεται να είσαι καλλιτέχνης, θα τεντώσουμε εμείς το σχοινί στους Παιδικούς Σταθμούς, στο ΚΑΠΗ του δήμου μας και θα "ταξιδέψουμε" τις δημιουργίες και τα μηνύματα μας στη Γαλλία, αλλά και στο Περιστέρι και στη Μύκονο, με αφορμή τη συνεργασία του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής με τους παιδικούς σταθμούς των παραπάνω δήμων.
Εσείς φέρτε μόνο μανταλάκια"…

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.