Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 18:10

Μετά το Πάσχα η... "Ανάσταση" για τα σχολεία, από τις εργολαβίες του 2017


oikodomikailika


Μέχρι τις 24 Απριλίου, αφού δηλαδή αξιοποιηθούν και οι σχολικές διακοπές του Πάσχα, θα εγκαταλείψει τελικά μετά και την παράταση που του δόθηκε ο εργολάβος τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία οπότε και θα έχει σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων ολοκληρώσει τις εργασίες που περιλαμβάνονταν στη μελέτη για το έτος 2017. Έργα δηλαδή που έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Να θυμίσουμε ότι αρχικός προϋπολογισμός για όλες τις εργασίες ήταν στα 200.000 ευρώ, μειωμένος κατά 71% μετά την έκπτωση που πρόσφερε ο εργολάβος φτάνοντας τα 59.677 ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α.

Το θέμα των μεγάλων εκπτώσεων που προκύπτουν από τις "χαλαρές" προδιαγραφές του διαγωνισμού και τελικά παραλαμβάνονται έργα κακής ποιότητας, έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής των "8ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ" κ. Χ. Κουγιουμτζόπουλος. Μετά από ερώτηση του ίδιου Δημοτικού Συμβούλου στη συνεδρίαση της 21ης Φεβρουαρίου, η κα Αρβανίτη ανέφερε ποιες εργασίες έχουν ήδη πραγαμτοποιηθεί και ποιές θα ολοκληρωθούν μέχρι τη λήξη της παράτασης που δόθηκε στον εργολάβο.

Διαβάστε την τοποθέτηση της, όπως καταγράφηκε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου:

-Κι εμάς μας ενδιαφέρει να εκτελεστούν όλες οι υπόλοιπες εργασίες.
Ποιες εργασίες έχουν εκτελεστεί μέχρι τώρα;

2ο-3ο Νηπιαγωγεία Χολαργού: Αντικατάσταση μόνωσης οροφής τμηματικά, εξωτερικοί χρωματισμοί, επισκευή ενανθράκωσης σκυροδέματος και οξειδώσεων οπλισμού.

4ο Νηπιαγωγείο Χολαργού: Χρωματισμοί εξωτερικά - εσωτερικά, χρωματισμός κιγκλιδωμάτων τοιχίου περίφραξης, απομάκρυνση των εμποδίων από την είσοδο του πεζοδρομίου –είναι δρομολογημένο– σχήματος Π. Έχει υλοποιηθεί η επισκευή της αυλόπορτας.

Στο 5ο Νηπιαγωγείο Χολαργού: Έχει υλοποιηθεί η επισκευή της αυλόπορτας και έχει δρομολογηθεί η τοποθέτηση αφαιρούμενων εμποδίων σχήματος Π στον χώρο στάθμευσης.

Στο 6ο Νηπιαγωγείο Χολαργού δεν έχει γίνει ακόμα κάτι.

betonieranip

1ο Δημοτικό σχολείο Χολαργού: Ο χρωματισμός οροφής εισόδου κλιμακοστασίου, η επισκευή ενανθράκωσης σκυροδέματος και οξειδώσεων οπλισμού και ο χρωματισμός δώματος [...] κλιμακοστασίου, χρωματισμός κιγκλιδωμάτων περίφραξης (τελειώνει σε λίγο χρόνο), χρωματισμός εξωτερικών τοιχίων περίφραξης επίσης. Είναι δρομολογημένος ο χρωματισμός της αίθουσας εκδηλώσεων και της αίθουσας της τραπεζαρίας, είναι υλοποιημένο ο χρωματισμός κουπαστής κλίμακας από οδό Βεντούρη.

Στα 2ο - 3ο Δημοτικά του Χολαργού: Έχει υλοποιηθεί η αντικατάσταση μόνωσης οροφής σε δύο κτίρια, οι εξωτερικοί χρωματισμοί δύο κτιρίων –που δεν είναι δύο, είναι κάτι παραπάνω–, η κατασκευή 6 τουαλετών στα αγόρια και στα κορίτσια και η μεταφορά των αντιστοίχων νιπτήρων. Είναι δρομολογημένη-, μάλλον η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων σε παράθυρα αιθουσών ισογείου τελικά δεν μας ζητήθηκε να γίνει, όπως και η επισκευή οροφής στο τρίτο κτίριο, επισκευάσαμε όμως εκεί κάποια παράθυρα τα οποία ήταν προβληματικά. Και έχουμε βάψει ένα ή δύο κλιμακοστάσια, δεν
θυμάμαι τώρα ακριβώς.

Στο 4ο Δημοτικό σχολείο Χολαργού: Έχουν γίνει εσωτερικοί χρωματισμοί αιθουσών, έχει γίνει διάστρωση με βιομηχανικό δάπεδο της ράμπας εισόδου και αντικατάσταση θυρών τουαλετών, όπως επίσης και αντικατάσταση πλακιδίων στις τουαλέτες και χρωματισμός. Είναι δρομολογημένο το φρεάτιο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Στο 1ο Δημοτικό σχολείο Παπάγου: Έχει γίνει ο χρωματισμός των αιθουσών των Εικαστικών, η επισκευή τουαλετών γυμναστηρίου, χρωματισμός θυρών τοίχων, επισκευή σε κάποια παράθυρα μέσα στο γυμναστήριο, καθαίρεση 4 ιστών φωτισμού στο προαύλιο, διαγράμμιση της αυλής και ο χρωματισμός της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων εκτός απ’ αυτά. Έχει δρομολογηθεί η επισκευή της πλαϊνής πυράντοχης πόρτας, η αντικατάσταση πολυκαρβονικών και η καθίζηση στο προαύλιο με βιομηχανικό δάπεδο.

Στα 2ο-3ο Δημοτικό σχολείο Παπάγου: Έχει υλοποιηθεί η αντικατάσταση ηλεκτρικού πίνακα της κουζίνας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και χρωματισμός κιγκλιδωμάτων εξωστών ορόφων. Εν τω μεταξύ υπήρξε και νέα διεύθυνση στο σχολείο, η οποία απαίτησε να γίνει νέα περίφραξη ανάμεσα στα Δημοτικά και στο Νηπιαγωγείο, και περάσαμε στην υλοποίηση αυτής και έχει γίνει. Οπότε από το 2ο Νηπιαγωγείο αντιστοίχως έχει φύγει ο χρωματισμός [...] ξύλινης περίφραξης. Οι εξωτερικοί χρωματισμοί στο 2ο Νηπιαγωγείο είναι δρομολογημένοι.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.