Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Το 45% των απορριμμάτων της Φυλής προϊόντα προς χρήση

on .

apotelesmatanakiklosis

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα αποτελέσματα του προγράμματος ανακύκλωσης και κομποστοποίησης που προωθούν η Περιφέρεια Αττικής και ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ). Από το σύνολο των υλικών και οργανικών αποβλήτων που μεταφέρονται στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης στη Φυλή, το 45% μετατρέπεται σε αλουμίνιο, πλαστικό, χαρτί και κυρίως βιολογικό λίπασμα.

Τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου επισκέφτηκε εκ νέου ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, διαπιστώνοντας τη ραγδαία αύξηση ανακυκλώσιμων υλικών που παράγονται τα τελευταία τρία χρόνια. Κλαδέματα, υπολείμματα λαϊκών αγορών αλλά και σύμμεικτα απόβλητα από τους καφέ κάδους που έχουν τοποθετηθεί σε Δήμους της βόρειας Αθήνας, ανακυκλώνονται ή μετατρέπονται σε εδαφοβελτιωτικά προϊόντα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος στην επιτυχία του προγράμματος σημείωσε: «Αξιοποιείται πλήρως το Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης με απτά αποτελέσματα και τεράστιες παραγόμενες ποσότητες. Από το σχεδόν μηδέν, πριν το 2014, φτάσαμε σε 30.000 τόνους οργανικά απόβλητα και 250.000 τόνους ανακυκλώσιμα υλικά, που εισάγονται σε ετήσια βάση στο εργοστάσιο με το 45% αυτών να ανακυκλώνεται, παράγοντας αλουμίνιο, πλαστικό, χαρτί και κυρίως 1.500 τόνους συσκευασμένο, εμπορεύσιμο εδαφοβελτιωτικό προϊόν, που για πρώτη φορά ο ΕΔΣΝΑ, ως δημόσιος φορέας, μπορεί να διαθέτει στην αγορά. Μια τεράστια προσπάθεια της παρούσας Περιφερειακής Αρχής και ειδικότερα της Περιφερειάρχη και Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Ρένας Δούρου, στη λογική της επαναχρησιμοποίησης, της κυκλικής οικονομίας και κυρίως της προστασίας του περιβάλλοντος».

Το επόμενο διάστημα η προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ θα ενταθεί με τη διάθεση επιπλέον καφέ κάδων στους Δήμους της βόρειας Αθήνας, την αξιοποίηση των τοπικών σχεδίων διαχείρισης απορριμμάτων των ΟΤΑ και τα προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για ενεργή συμμετοχή τους.