Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Σε επανα-κατάληψη το 1ο Λύκειο Χολαργού

on .

epanakatalipsi

Σε δεύτερη φάση πέρασε η κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Χολαργού κι όλα δείχνουν ότι η κατάσταση κλιμακώνεται.

Ενώ την Τετάρτη το πρωί τα παιδιά είχαν αποχωρήσει και όλοι θεώρησαν ότι η διαμαρτυρία τους είχε συγκεκριμένη διάρκεια, νέες προφανώς καταστάσεις ήρθαν να πυρoδοτήσουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα και από την επόμενη κιόλας μέρα το σχολείο βρέθηκε πάλι με λουκέτα.

Ακόμη και μετά την ενέργεια της Διεύθυνσης του σχολείου να καλέσει κλειδαρά, το σχολείο παρέμεινε κλειστό και παραμένει μέχρι και αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι σειρές.

Ωστόσο, χθες Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 εκπρόσωποι του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης , μετά τη συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου, θέλοντας να μεταφέρουν οι ίδιοι τους προβληματισμούς τους. Ενώ, σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 και μόλις πριν λίγο, σειρά πήρε ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου, με έγγραφο που κατέθεσε στην ίδια αρμόδια Διεύθυνση ενημερώνοντας από τη μεριά του τόσο τον Διευθυντή Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθ. Φαλούκα όσο και την Προϊστάμενη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κα Αν. Άνθη, για την κατάσταση που επικρατεί στο σχολείο.

Διαβάστε την επιστολή του Συλλόγου Γονέων όπως αυτή αναρτήθηκε στο blog του:

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση για την ομαδική τιμωρία μαθητών του 1ου ΓΕΛ Χολαργού και τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα καταλήψεων».

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μετά από την διήμερη διαμαρτυρία των μαθητών της Γ’ Λυκείου, το σχολικό συμβούλιο, οχλήσεις και ερωτήσεις γονέων, που προδίδουν μια νεφελώδη κατάσταση, καθώς και τη χθεσινή άτυπη συνάντηση με τη Διεύθυνση του σχολείου, αποφάσισε να σας επισημάνει τα ακόλουθα:
1. Μετά την 5νθήμερη εκδρομή της Γ’ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη (11-15/12/17) επιβλήθηκε σε 26 μαθητές ομαδική (σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουμε) μονοήμερη αποβολή και σε 2 μαθητές διήμερη αποβολή.
2. Κατά την επιβολή αυτών των τιμωριών θεωρούμε ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αφενός κυρίως διότι οι γονείς των ανήλικων μαθητών που τιμωρήθηκαν δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα παρά μόνον λίγο πριν το τέλος της διδακτικής ημέρας τιμωρίας, δηλαδή λίγο πριν τη λήξη της τιμωρίας, αφετέρου δε διότι η έρευνα θα πρέπει να θεωρηθεί ελλιπής αφού και οι 26 μαθητές τιμωρήθηκαν (σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουμε) με την ίδια ακριβώς αιτιολογία.

Αποτέλεσμα αυτής της συγκεκριμένης διαχείρισης της κατάστασης ήταν να δυναμιτιστεί το εξαιρετικό κατά γενική ομολογία κλίμα στο σχολείο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και την εκδρομή και να οδηγηθούμε σε μία διήμερη κατάληψη.

Μετά δε από το σημερινό κλείσιμο του σχολείου, από άλλη ομάδα μαθητών, φοβούμενοι πως κινδυνεύει το σχολείο να ξαναζήσει μία ταραχώδη χρονιά σαν την περσινή, θεωρήσαμε ότι ως προϊστάμενη αρχή πρέπει σε κάθε περίπτωση να είστε ενήμεροι για το δυσάρεστο κλίμα που έχει εκ νέου δημιουργηθεί στο σχολείο μας.


Με εκτίμηση
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 1ου ΓΕΛ Χολαργού