Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.
 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ζούμε τις "Αλκυονίδες" μέρες!

on .

 

suncold

Γράφει ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος*

Έπειτα από τις δύο ψυχρές εισβολές, τις παραμονές των Χριστουγέννων, που έντυσαν στα λευκά τα βουνά της Αττικής και ευνόησαν πολλά χιονοδρομικά κέντρα της ανατολικής και νότιας χώρας, ο καιρός, από τα τέλη του Δεκεμβρίου, σταθεροποιήθηκε σε πολύ πιο ήπιες και θερμές συνθήκες (με εξαίρεση δύο ημέρες που σημειώθηκε βροχή και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας), που θυμίζουν πολύ περισσότερο "Άνοιξη" παρά "Χειμώνα".

Οι "Αλκυονίδες" ημέρες προβλέπεται να συνεχιστούν μέχρι και την Τετάρτη, με κύρια χαρακτηριστικά την ηλιοφάνεια, τους ασθενείς ανέμους, και τις υψηλές, για τα δεδομένα της εποχής, θερμοκρασίες, οι οποίες, κατά την διάρκεια της ημέρας, θα αγγίζουν, στην περιοχή μας, τους 16/18oC και κατά την διάρκεια της νύχτας, θα σταθεροποιούνται κοντά στους 10oC.

Η υγρασία, ωστόσο, θα είναι αρκετά αυξημένη, κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας, οπότε και θα ξεπερνάει το 90%, ευνοώντας τον περιορισμό της ορατότητας και τον σχηματισμό ομιχλών, κυρίως κοντά στα πάρκα της περιοχής μας.

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Τετάρτης και κυρίως την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, με κύρια στοιχεία την πυκνή συννεφιά, και τις παροδικές βροχές, οι οποίες δεν αποκλείεται να έχουν παροδικά έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Καλή εβδομάδα και καλή χρονιά σε όλους!!!

Ο Γεώργιος Παπακωστόπουλος είναι Συντονιστής προγνώσεων καιρού - SiMeteo.gr